Pisică versus câine: Care animal de companie este mai inteligent

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @standret
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @standret

Pisicile par extrem de inteligente, par să știe întotdeauna exact ce facem și când ar trebui să fie ora mesei, dar cât de inteligente sunt în realitate? Află tot ce trebuie să știi! 

Pisicile par cu siguranță inteligente. Ele știu întotdeauna exact la ce oră ar trebui să fie micul dejun, par să poată anticipa fiecare mișcare a noastră și să știe ce gândim, dar noi niciodată nu știm ce se întâmplă în mintea lor. 

Cât de inteligente sunt pisicile

Se pare că pisicile au o structură cerebrală similară altor animale inteligente, inclusiv oamenilor. S-ar putea să fie o surpriză să afli că structura cerebrală a micuței tale pisici este aproximativ 90% similară cu a ta!

Și conform Psychology Today, cortexul cerebral al unei pisici - locul unde are loc luarea deciziilor raționale și rezolvarea problemelor complexe - are aproximativ 300 de milioane de neuroni. Cortexul cerebral este implicat în planificarea acțiunilor, interpretarea generală a limbajului și este responsabil și pentru stocarea memoriei pe termen scurt și lung, motiv pentru care pisica tinde să învețe mai mult făcând decât văzând. Pisicile posedă și mai multe celule nervoase în zonele vizuale ale creierului decât oamenii și majoritatea altor mamifere.

2. Sursa foto... (pisica-domestic-white_68124200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Sunt pisicile mai inteligente decât câinii?

Răspunsul la această întrebare este o dezbatere fără sfârșit între proprietarii de pisici și cei de câini. Ambele părți par să aibă motive valide pentru a considera că prietenul lor blănos este cel mai deștept, dar ce spune știința în această privință?

Potrivit cercetărilor, câinii sunt în general considerați cei mai deștepți datorită faptului că sunt mult mai ușor de dresat. Câinii au fost domesticiți de mai mult timp decât pisicile și par să fie mai sociabili și dornici să mulțumească oamenii, motiv pentru care au avut succes în diverse sarcini precum ghidare, căutare, salvare și pentru muncă polițienească.

Dar aceasta este doar o modalitate de a măsura inteligența. Pisicile pot fi considerate mai inteligente datorită refuzului lor de a urma oamenii și de a participa la studii, deoarece au mintea lor proprie și refuză să participe la sarcini lipsite de sens doar pentru a-i mulțumi pe stăpânii lor. 

În plus, acolo unde mulți ar putea crede că motivul pentru care pisicile îi ignoră este pentru că nu îi pot înțelege, de fapt, acest lucru se datorează faptului că pisicile nu simt nevoia să îi mulțumească atât de mult pe cât o fac câinii. 

3. Sursa foto... (pisica-japoneza_48399800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Studiile efectuate atât asupra pisicilor, cât și asupra câinilor ne oferă o mai mare înțelegere despre care este mai inteligent. Conform unui studiu realizat în 2009, pisicile nu sunt la fel de bune la a număra sau a identifica lucruri precum câinii. Totuși, într-un alt studiu, s-a descoperit că pisicile pot rezolva puzzle-uri, dar, spre deosebire de câini, care vor căuta ajutor de la proprietarii lor, pisicile vor încerca pur și simplu să rezolve singure problema până când o reușesc.

Deci, în timp ce câinii sunt cu siguranță mai sociabili și sunt mai doritori să îi mulțumească pe proprietarii lor, pisicile sunt mult mai independente și preferă să facă lucrurile pentru ele însele.

Practic, acest lucru înseamnă că inteligența unei pisici este greu de comparat direct cu cea a unui câine, potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel