EXCLUSIV  Pisicile negre de la sediul USR. Noroc sau ghinion? Reportaj foto de la anunțarea câștigătorilor din 9 iunie 2024

Foto / Caramiciu George
Foto / Caramiciu George

La sediul USR, față de celelalte sedii ale partidelor, a fost mai multă liniște, nefiind prezenți și susținători. În schimb, s-au afișat doar presa și membrii alianței ADU. Rezultatele de la locale și europarlamentare i-a afectat în mod sigur pe cei de la ADU, dar oare în ce măsură?

Primul care și-a făcut apariția a fost Dan Barna, urmat de Ludovic Orban. Amândoi au purtat discuții cu reporterii, după care s-au îndreptat spre sediul USR.

Jurnaliștii au beneficiat în primul rând de apă, dar și de cafea, în interiorul sediului alianței. Pe lângă zâmbetele aruncate presei din partea membrilor ADU, s-a remarcat o dispoziție destul de fericită din partea acestora încă de la sosire.

„Vești bune, vești bune?”, spunea o reporteră unui membru USR, care se îndrepta spre sediu, zâmbind, înainte de afișarea EXIT-Poll-urilor.

Dacă la sediul PSD București sunt căței, la sediul ADU puteți fi înconjurați de pisici; majoritatea sunt negre, dar cel mai probabil nu-s aducătoare de ghinion.

Toate figurile USR, cât și Ludovic Orban și Eugen Tomac, au schimbat replici cu jurnaliștii, ba chiar oferit declarații, în afară de Claudiu Năsui, care s-a îndreptat direct către interiorul sediului încă de la venire. El a fost însoțit de Cristina Prună, care s-a oprit câteva momente în fața presei.

În jurul orei 22.00, la aflarea primului EXIT-POLL, membrii USR au părut real dezamăgiți de rezultat - 11% la europarlamentare. În același timp, ei spuneau că sunt mulțumiți cu mai multe primării de orașe mari: Timișoara, București, Constanța și altele. Până acum, la Constanța primarul ales este din partea PNL, la o distanță de mai multe procente plus față de candidatul USR Constanța - Stelian Ion. În urmă cu 4 ani, Stelian Ion a fost mult mai aproape de funcția de primar al Constanței decât astăzi.

Ultimul sosit a fost Cătălin Drulă.

Când a venit vorba despre speech-uri, Ludovic Orban a vorbit cel mai mult în fața pupitrului dintre cei 3 lideri. Discursul său a părut și cel mai emoționant, vorbind despre valorile democrației, despre drepturile constituționale ale românilor, făcând aluzie și la rezultatul AUR la alegeri. Eugen Tomac a stat mai puțin la microfon, Cătălin Drulă fiind moderat.

Alt VIP al alianței a fost Clotilde Armand, care și ea avea o dispoziție bună. Deși nu a avut atitudinea „fugitivă” a lui Claudiu Năsui, ea a păstrat distanța față de jurnaliști și camere.

În momentul aflării primelor rezultate, membrii ADU au părut că și-au schimbat atitudinea, după cum se poate vedea în următoarele poze:

În cele din urmă, venind partea de interviuri, Cătălin Drulă a refuzat să vorbească despre rezultate, spunând că o va face după închiderea numărătorilor. El se arăta încrezător în cifrele pe care le-ar fi câștigat alianța. 

După ora 22.50, membrii ADU s-au retras în vila numărul 4, ieșind ulterior pentru scurte declarații. Evenimentul s-a terminat relativ repede, atmosfera schimbându-se imediat după rezultatele primelor EXIT-Poll-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel