Piureul de cartofi pare banal de preparat, însă ai nevoie de ceva îndemânare pentru ca el să iasă cremos și gustos. Iată care este cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești piure de cartofi.
Toată lumea curăță cartofii, îi pune la fiert, îi scurge de apă și apoi îi pisează adăugând și restul de ingrediente. Dar se pare că această variantă nu este corectă, dacă îți dorești un piure delicios.
Dacă vrei un piure de cartofi cu adevărat cremos, trebuie să folosești cartofi albi, nu noi sau roșii. Asta este regula numărul 1! Apoi, cartofii trebuie fierți în ingredientele cu care vrei să îi combini.
Trebuie să procedezi așa: Speli și cureți cartofii cruzi, îi tai cubulețe și îi pui la fiert în lapte cu unt și sare. Astfel, cartofii au timp să absoarbă aromele ingredientelor respective.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu