Piure de cartofi cu usturoi de post. Piureul este oricând o idee mai bună. Mai ales în post. Varianta de post este la fel de delicioasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 kg cartofi albi
1 măciulie usturoi
1 legătura pătrunjel verde
50 ml ulei
sare
Piure de cartofi cu usturoi de post. Cartofii se curăţă, se taie în sferturi şi se spală. Se pun la fiert. Se curăţă usturoiul şi se pune peste cartofi. Când cartofii sunt pătrunşi, se scurge apa de pe ei într-un vas. Se zdrobesc, adăugându-se treptat apa în care au fiert, până ajung la consistenţa preferată. Se adaugă şi uleiul care face piureul mai pufos.
Piure de cartofi cu usturoi de post. Pătrunjelul se mărunţeşte şi se încorporează în piureu. Serviţi cu salată de crudităţi sau murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu