Dacă ți-a mai rămas piure de cartofi, poți face din el o mâncarea savuroasă și sățioasă: o budincă cu brânză și bacon.
Gătește budinca într-o tavă mare pentru copt, deoarece toți membrii familiei vor mai cere o porție în plus.
Piure de cartofi cu brânza și bacon. Ingrediente:
cartofi - 1 kg,
unt - 6 linguri,
smântână - 2 linguri,
bacon - 6 felii,
brânză tare rasă - 1 cană,
lapte - 1 pahar,
sare și piper - după gust,
pătrunjel proaspăt - o legătură.
Curăță și feliază cartofi, apoi pune-i la fiert, cu frunze de dafin, pentru 20 de minute. Scurge apa și aruncă frunzele de dafin.
Într-o tigaie prăjește baconul tocat. Unul topit se adaugă în oala cu cartofi și se mixează un piure omogen. Adaugă, în oala cu cartofi, smântâna și laptele și continuă să mixezi. La final, nu uita de sare și piper.
Plăcintă turcească: ingredientele secrete vor înlocui făina și laptele
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Unge forma de copt cu ulei. Întinde piureul de cartofi pe fundul formei și acoperă-l cu un strat de brânză rasă.
Coace budinca de cartofi timp de 10 minute, până când brânza se topește și începe să se rumenească. La final se adaugă baconul prăjit și se presoară pătrunjel proaspăt. Servește budinca fierbinte. Poftă bună!
Mâncarea din conopida și brânză nu devine niciodată plictisitoare. Vă oferim o rețetă de conopida coaptă în sos de brânză și lapte. Acest fel de mâncare poate fi pregătit destul de repede și servit spectaculos.
Ingrediente:
conopidă - 1 bucată,
pâine albă - 4 felii,
ceapă - 1 bucată,
lapte - 1 litru,
frunze de dafin - 2 bucăți,
unt - 100 grame,
făină - 50 grame,
brânză tare - 100 grame,
brânză cheddar - 25 grame,
smântână groasă - 75 ml,
nucșoară - 1 praf,
cuișoare - 2 bucăți,
sare și piper - după gust.
Pâinea se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se taie în două jumătăți. Brânza se dă prin răzătoare, iar conopida de desface în buchete mari.
Într-o cratiță se pune laptele, ceapa, cuișoarele, frunzele de dafin și se fierb. Opriți apoi focul, acoperii oala cu un capac și lăsați la infuzat cel puțin 15 minute, înainte de a îndepărta ceapa și frunzele de dafin.
Prepară fără efort și fără a porni cuptorul un desert delicios. Rețeta este simplă
Topiți 50 grame de unt, apoi adăugați făina și gătiți timp de câteva minute. Adăugați, treptat, laptele condimentat anterior, amestecând mereu, până se formează o pastă. Apoi adăugați laptele rămas, reduceți focul și gătiți până se formează un sos gros.
Se dizolva brânza în sos, se adaugă smântâna și un praf de nucșoară, se condimentează după gust cu sare și piper și se mai ține câteva minute pe aragaz, la foc foarte mic.
O oala mare cu apă sărată se pune la fiert. Puneți buchețelele de conopidă în oala cu apă clocotită și fierbeți circa cinci minute. La final, scoateți conopida din apă.
Topiți 25 de grame de unt într-o tigaie mare, apoi adăugați conopida fiartă, amestecând din când în când, până se rumenește ușor. Se condimentează și se pune într-o tavă de copt.
Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute
Puneți alte 25 de grame de unt în aceeași tigaie în care ați prăjit conopida și când se topește, adăugați cubulețele de pâine și prăjiți-le până devin aurii.
Preîncălziți cuptorul. Adăugați peste conopidă sosul de brânză, apoi stropiți cu brânza cheddar. La final, se adaugă și cubulețele de pâine prăjită. Tava cu conopidă se dă în cuptor și se coace circa 30 de minute sau până se rumenește. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu