Dacă doriți să reduceți consumul de carbohidrați, dar nu puteți refuza șansa de a vă răsfăța cu o cină delicioasă, care include o garnitură, încercați să înlocuiți piureul de cartofi cu cel de conopidă.
Piureul de conopidă este ușor de făcut. Acesta este un fel de mâncare incredibil de gustos și foarte dietetic. Are o mulțime de vitamine și oligoelemente. Conopida este o alternativă excelentă la piureul cartofi ca garnitură, deoarece conține mult mai puțini carbohidrați.
Ingrediente:
conopida - 1 bucată,
usturoi - 3 căței,
parmezan - 2 linguri,
unt - 2 linguri,
smântână - 4 linguri,
sare și piper după gust.
Conopida se spală și de desface în buchețele mari. Usturoiul de toacă, iar parmezanul se dă prin răzătoare.
Puneți o oală mare cu apă și sare la fiert. Adăugați buchețele de conopidă și gătiți timp de 10 minute sau până când conopida este fragedă. Scurgeți apa.
Adăugați ulei și usturoi în oala în care a fost gătită conopida. Gătiți 1-2 minute sau până când untul este topit și usturoiul este auriu și parfumat.
Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe: o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos
Adăugați, apoi, conopida, smântâna și parmezanul într-un blender. Mixați 2-3 minute sau până când amestecul devine omogen și fără cocoloașe. Nu uitați să condimentați cu sare și piper după gust. Poftă bună!
Mâncarea din conopida și brânză nu devine niciodată plictisitoare. Vă oferim o rețetă de conopida coaptă în sos de brânză și lapte. Acest fel de mâncare poate fi pregătit destul de repede și servit spectaculos.
Ingrediente:
conopidă - 1 bucată,
pâine albă - 4 felii,
ceapă - 1 bucată,
lapte - 1 litru,
frunze de dafin - 2 bucăți,
unt - 100 grame,
făină - 50 grame,
brânză tare - 100 grame,
brânză cheddar - 25 grame,
smântână groasă - 75 ml,
nucșoară - 1 praf,
cuișoare - 2 bucăți,
sare și piper - după gust.
Pâinea se taie cubulețe. Ceapa se curăță și se taie în două jumătăți. Brânza se dă prin răzătoare, iar conopida de desface în buchete mari.
Într-o cratiță se pune laptele, ceapa, cuișoarele, frunzele de dafin și se fierb. Opriți apoi focul, acoperii oala cu un capac și lăsați la infuzat cel puțin 15 minute, înainte de a îndepărta ceapa și frunzele de dafin.
Prepară fără efort și fără a porni cuptorul un desert delicios. Rețeta este simplă
Topiți 50 grame de unt, apoi adăugați făina și gătiți timp de câteva minute. Adăugați, treptat, laptele condimentat anterior, amestecând mereu, până se formează o pastă. Apoi adăugați laptele rămas, reduceți focul și gătiți până se formează un sos gros.
Se dizolva brânza în sos, se adaugă smântâna și un praf de nucșoară, se condimentează după gust cu sare și piper și se mai ține câteva minute pe aragaz, la foc foarte mic.
O oala mare cu apă sărată se pune la fiert. Puneți buchețelele de conopidă în oala cu apă clocotită și fierbeți circa cinci minute. La final, scoateți conopida din apă.
Topiți 25 de grame de unt într-o tigaie mare, apoi adăugați conopida fiartă, amestecând din când în când, până se rumenește ușor. Se condimentează și se pune într-o tavă de copt.
Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute
Puneți alte 25 de grame de unt în aceeași tigaie în care ați prăjit conopida și când se topește, adăugați cubulețele de pâine și prăjiți-le până devin aurii.
Preîncălziți cuptorul. Adăugați peste conopidă sosul de brânză, apoi stropiți cu brânza cheddar. La final, se adaugă și cubulețele de pâine prăjită. Tava cu conopidă se dă în cuptor și se coace circa 30 de minute sau până se rumenește. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu