Ați încercat vreodată să pregătiți piure de dovleac?
Este un preparat foarte versatil, sănătos. Poate fi folosit și drept umplutură în plăcinte.
Aveți nevoie de un dovleac (cca 1-1.5 kg) și un praf sare.
Taie dovleacul pe jumătate și curăță-l bine de semințe. Pune ambele jumătăți cu partea rotunjită în sus, pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
Pune tava la cuptor pentru aproximativ 60-70 minute la 200 grade. Lasă dovleacul să se răcească puțin și procesează-l fie în robotul de bucătărie, fie folosind ustensilă pentru piure, adăugând un praf de sare. Scurge-l de apă folosind tifon sau o cârpă curată, mai ales dacă plănuiești să îl folosești pentru a umple o plăcintă. În caz contrar, va fi excesiv de apos, notează retetepractice.ro. Odată ce ai obținut piureul de dovleac, îl poți folosi în locul celui de cartofi, potrivindu-l de sare, adăugându-i puțin unt topit și lapte.
Mai puteți folosi piureul de dovleac la prepararea plăcintelor și a prăjiturilor cu dovleac, adăugând zahăr și scorțișoară, precum și restul ingredientelor necesare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu