Pizza ar putea deveni ilegală lângă școli. Val Vâlcu arată adevărata problemă a copiilor: Noi mâncam și dulceață, și Eugenii, și pufuleți

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vânzarea de pizza ar putea fi interzisă în apropierea școlilor.

Pizza ar putea deveni ilegală în apropierea școlilor. Măsura este propusă de Ministerul Sănătății ca urmare a noilor reguli stabilite în ceea ce privește igiena în școli și în zonele adiacente spațiilor în care sunt educați copiii. Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect în direct la Antena 3 CNN.

"Da, sunt tot mai mulți copii cu probleme de greutate, să nu spun obezi. Nu au unde să bată mingea. Nu sunt destule terenuri de sport.

Val Vâlcu: Noi mâncam și dulceață, și Eugenii, și pufuleți, dar ne duceam și dădeam jos caloriile

Haideți, spuneți-mi, câte terenuri de sport au fost construite în București? Parcuri - iarbă, iertați-mă, nu suntem erbivori, în parcuri ar trebui să fie un teren de sport, o pistă, să facă mișcare. Noi mâncam și dulceață, și Eugenii, și pufuleți, dar ne duceam și dădeam jos caloriile pe terenul de sport. S-a făcut o parcare acolo", a declarat Val Vâlcu.

Proiectul de ordin a fost pus marți în transparență decizională, iar dacă va fi aprobat, vânzarea către minori a cafelei și băuturilor energizante, precum și a alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor - printre care se numără și biscuiții, sucurile, cartofii prăjiți, pizza, hamburgerii, prăjiturile, produsele de patiserie și chipsurile - va fi interzisă pe o rază de 500 de metri pe străzile de acces către grădiniţe, şcoli, licee, after-school-uri, şcoli profesionale, palate ale copiilor și cluburile sportive şcolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel