Bucătarii și-au pus creativitatea la treabă pentru a găsi o variantă care să îmbine pofta de pizza cu nevoia de a consuma puțini carbohidrați.
Iată câteva exemple de pizza cu conținut scăzut de carbohidrați, care au primit aprobarea expertei culinare Julie Upton, citată de womenshealthmag.com.
Blatul din albușuri de ou
Ai nevoie de albușuri de ou și condiment. Deși nu are multe ingrediente, acest blat are un conținut nutrițional foarte bogat. „Ouăle sunt considerate ca fiind ceea mai bună sursă de proteine, oferind toți cei 9 amino-acizi esențiali", spune Upton.
Informații nutriționale / porție: 166 calorii, 0 gr. carbohidrați, 33 gr. proteine, 0 gr. grăsimi.
Blat din făină de migdale
Se obține amestecând făină de migdale cu mozzarella, cremă de brânză, ouă și condimente.
Informații nutriționale/ porție: 203 calorii, 4 gr. carbohidrați, 11 gr. proteine, 17 gr. grăsimi.
Blatul din conopidă
Este considerat cea mai bună variantă de blat de pizza care nu îngrașă cu conținut de carbohidrați. Se combină conopida mărunțită cu mozzarella, parmezan și ouă. „Cel mai mare câștig din această rețetă este conopida", spune Upton.
Informații nutriționale / porție: 77 calorii, 4,5 gr. Carbohidrați, 7 gr. proteine, 4,5 gr. Grăsimi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News