Sezonul cartofilor noi a început, de aceea este timpul să pregătim ceva delicios și sățios din aceste legume.
Bucătarii risipesc mitul că aceste legume noi pot fi doar fierte. Ei sugerează să faci o pizza ușoară de cartofi din foietaj.
Această pizza poate fi congelată și apoi, atunci când este nevoie, decongelată și reîncălzită. Și acesta este doar vârful aisbergului numit „potențialul cartofilor noi”: poți face din ei zeci de bucate delicioase.
Ingrediente:
cartofi tineri - 1 kg,
aluat foietaj - 400 grame,
brânză mozzarella - 150 grame,
smântână de 33% - 50 ml,
usturoi - 3 căței,
rozmarin - 2 crenguțe,
ulei de măsline - 10 ml,
sare și piper după gust.
Dezgheață aluatul foietaj. Aluatul se întinde, astfel încât să aibă până la 1,5 cm grosime. Acoperă tava de copt cu hârtie de copt și transferă foaia de luat.
Lasagna vegană cu tofu și legume, perfectă pentru un prânz sau o cină cu prietenii
Brânza se dă prin răzătoare grosieră. Se pune într-un bol, se adaugă smântână, sare si piper. Se lasă 10-15 minute pentru ca brânza să se înmoaie bine.
Cartofii se spală, se usucă și se taie în felii foarte subțiri. Usturoiul se curăță de coajă. Pune toate ingredientele în straturi: mai întâi, un amestec de brânză și smântână, al doilea strat - felii de cartofi, iar al treilea strat - căței de usturoi și crenguțe de rozmarin. Asezonează cu sare, piper și stropește cu ulei de măsline.
Introdu tava de copt în cuptorul încălzit la 220 de grade pentru 5-7 minute. După aceea, redu temperatura la 150 de grade și lasă pizza în cuptor pentru încă 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News