Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică

Pizza delicioasă de casă - este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică. Sursa - Pexels
Pizza delicioasă de casă - este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică. Sursa - Pexels

Pizza este unul dintre preparatele iubite de toată lumea. O felie de pizza ne oferă, de fiecare dată, momente pure de placere la masă.

 

 

În mod tradițional, servim pizza la restaurant sau o cumpărăm congelată de la supermarket. În realitate, am putea face și acasă o pizza delicioasă.  

Rețeta cu care vrem să vă inspirăm oferă o umplutură fantastică cu ingrediente proaspete de vară. 

Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

Cei care vor să se bucure de rețeta de azi pune pe masă un preparat fantastic, făcut în propria bucătărie.  

 

Ingredientele necesare pentru 3 pizza sunt:

500 grame de făină;

300 grame de mozzarella;

300 grame roșii cherry;

100 grame șuncă crudă;

300 ml apă;

15 grame sare;

12 grame drojdie de bere;

ulei de măsline;

rucola.

 

Modul de preparare

 

Această pizza de casă se coace într-o tigaie și este a fel de bună ca cea de a pizzerie. Mai întâi, încălzim apa și o turnăm peste drojdie, pentru a o dizolva. Ulterior, amestecăm, într-un robot de bucătărie, drojdia dizolvată, făina și 3 linguri de ulei. Alternativ putem frământa și cu mâna.

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Mixăm timp de 5 minute, adăugând puțin câte puțin apa rămasă. La final trebuie să obținem o sferă destul de netedă și uniformă.

Punem aluatul într-un recipient uns cu ulei și îl lăsăm să crească aproximativ 3 ore. După ce timpul a expirat, împărțim aluatul în trei părți și le lăsam la crescut încă o oră, acoperite cu o folie.

Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor

După o oră, întindem aluatul în trei tăvi, rotunde sau dreptunghiulare și îl întindem bine. Facem câteva găuri cu furculița și îl ungem cu puțin ulei. Coacem blatul de pizza în cuptorul încins, timp de 10-12 minute, la 220 de grade.

Acum ne putem ocupa de umplutură: adăugăm roșiile tocate și mozzarella tăiată cubulețe. Se condimentează cu o picătură de ulei și se adaugă rucola și șunca crudă. Pizza noastră este gata! Poftă bună!

 

BONUS. Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi


 
Pizza cu cartofi este perfectă pentru a fi servită la o cină cu prietenii sau ca și un aperitiv sățios. Gustul acestei pizza simple, dar delicioase, nu vă va dezamăgi.

Pizza cu cartofi va deveni arma ta secretă cu care îți vei cuceri oaspeții. Vei vedea că toată munca ta va fi foarte răsplătită.

 

Pentru realizarea acestei rețete, iată ingredientele de care ai nevoie:

200 grame de cartofi,

50 grame făină integrală,

950 grame faină albă,

750 de grame de apă rece,

 240 ml de ulei,

22 grame sare,

4 grame drojdie de bere.

 

Rețeta pas cu pas 


 
În primul rând, puneți făina albă și făina integrală în robotul de bucătărie. Pornim aparatul și amestecăm. Adăugăm, apoi, puțină apă rece, împreuna cu drojdia mărunțită. Frământați  cu energie.

Când compoziția devine omogenă, se mai  toarnă puțină apă și sare. Integram și lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, după care adaugăm restul de apă. Amestecam din nou, după ce adăugăm uleiul.

Desert cu fistic, hitul delicios al acestei veri. Ușor și rapid de făcut


Punem aluatul în frigider pentru o zi. Totuși, după 4 ore frământăm din nou aluatul. Apoi îl punem din nou la frigider pentru încă 20 de ore.

După ce timpul a expirat, scoatem aluatul din frigider și îl așezam pe suprafața de lucru, pe care am presărat niște griș de grâu dur. Împărțim aluatul în bucăți de 700 de grame fiecare.

Așezăm bucățile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm să crească, acoperit cu un prosop, aproximativ 4 ore.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

După cele 4 ore, aducem aluatul din nou pe suprafața de lucru, presărată din abundență cu făină. Se întinde aluatul cu mâinile și se pune în tava pe care urmează să o punem la cuptor. Întindeți aluatul să acopere toată tava.

Apoi pe suprafața aluatul adăugăm felii subțiri de cartofi cruzi, pe care le-am ținut 2 ore în apă rece. Evident, înainte de a le pune pe pizza, feliile de cartofi trebuie bine uscate. La final sărăm și stropim feliile de cartofi cu ulei. Repetăm procedura cu toate bucățile de aluat. 

Punem pizza într-un cuptor încălzit în prealabil. Coacem pizza 16 minute la o temperatură de 250 de grade. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel