Pizza delicioasă, făcută în casă: este gata în 15 minute și poate fi coaptă chiar și în tigaie

Pizza delicioasă, făcută în casa, este gata în 15 minute și poate fi coaptă chiar și în tigaie. Sursa - Pexels
Pizza delicioasă, făcută în casa, este gata în 15 minute și poate fi coaptă chiar și în tigaie. Sursa - Pexels

Dacă doriți să serviți o pizza făcută în casă, această rețetă vă vine în ajutor.

Această pizza se prepară simplu și rapid. Pentru asta trebuie doar să amestecați toate ingredientele și să o coaceți în cuptor. În 15 minute, pizza va fi gata. 

Ingrediente pentru blat:

1 ou,

2 linguri de făină,

2 linguri - smântână,

sare.

Pentru sos:

50 grame de ketchup

1 linguriță de muștar,

piper după gust.

Pentru umplutură:

100 grame de șuncă,

100 grame de cașcaval,   

crenguțe de busuioc.

Preparare

Pentru blat, amestecați într-un castron oul, smântâna, sarea și făina. Aluatul trebuie să aibă o consistență cremoasă, dar nu foarte lichidă. Între timp, într-un recipient separat, pregătiți sosul amestecând ketchup-ul și muștarul.

Sparanghel delicios, gata în trei minute: iată cum poți prepara un mic dejun sănătos și sățios

Apoi ungeți tava de copt cu ulei și turnați aluatul. Întindeți ușor sosul deasupra și distribuiți-l pe toată forma, încercând să nu-l amestecați cu aluatul. Se toarnă umplutura și se presară cu cașcaval.  Pizza se coace în cuptor la 220°C, timp de 10-15 minute.

Tort de ciocolată, un desert pe care toata lumea îl adoră. Doar amestecă ingredientele și rețeta e gata

Această pizza are un mic secret: o puteți găti și într-o tigaie obișnuită, pe aragaz. Pentru acest lucru, turnați aluatul într-o tigaie rece, unsă cu ulei, puneți ingredientele deasupra, acoperiți-o cu un capac și gătiți-o timp de 10-15 minute. Poftă bună!

BONUS. Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat

 

Indiferent de vârstă, aproape tuturor oamenilor le place pizza. Acest fel de mâncare, de renume mondial, poate fi preparat acasă, folosind ingredientele din frigider.

 

Vă împărtășim o rețetă pentru un aluat incredibil de fraged și subțire:

făină - 2 pahare,

drojdie uscată - 2 lingurițe,

un ou,

apă caldă - 100 grame,

zahăr - 1 linguriță

sare - 0,5 linguriță,

ulei vegetal - 2 lingurițe.

 

Modul de preparare 

 

Se toarnă zahărul și drojdia într-un pahar cu apă caldă, se amestecă până se dizolvă. Într-un castron separat, amestecăm făina, oul, sarea și uleiul vegetal. Se toarnă apă cu drojdia în bolul cu făină și se amestecă până se omogenizează. Frământăm un aluat moale și ușor lipicios. Mai multă făină poate fi adăugată la nevoie. 


Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse 

Lăsăm aluatul timp de 20 de minute, apoi formăm bile și întindem foi subțiri. Ungem foile de blat cu sos de roșii și așezăm umplutura preferată. Blatul de pizza se pune pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal și se coace 20 de minute, la 180 de grade.

Cel mai bine ar fi să folosim făină din grâu dur, care trebuie cernută de mai multe ori. 


Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse 

 

Cele mai bune topping-uri pentru pizza

 

De obicei pizza se unge cu ketchup sau alt sos de roșii, iar apoi totul depinde de imaginația ta și de produsele din frigider. Iată câteva combinații delicioase:

roșii + busuioc + brânză mozzarella;

ceapă + roșii + măsline + cârnați picanți + brânză;

ciuperci + pui + roșii + porumb + brânză;

pui + salam + ananas + brânză;

salam + ardei +măsline + roșii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel