Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a spus cum se pregătește pizza dulce.
Este vorba despre o rețetă de pizza cu ciocolată și fructe, foarte delicioasă și cu un aspect apetisant.
750 gr făină
7 gr drojdie uscată
350 ml lapte
coajă de lămâie
vanilie
50 ml ulei de măsline
sare
Pentru topping:
450 gr cremă de ciocolată
căpșuni
afine
Pentru a pregăti aluatul de pizza, se amestecă drojdia cu zahărul și puțin lapte cald, puțină făină și se lasă până începe să se activeze.
Făina se amestecă cu sarea, se face un loc la mijloc și se pune acolo drojdia activată. Se toarnă, treptat, laptele cald și se amestecă bine toate ingredientele, inclusiv coaja de lămâie și vanilia, iar la final, când aluatul este frământat, se adaugă uleiul de măsline. Acesta ajută să se desfacă aluatul de pe mâini și să nu mai fie lipicios. Aluatul pentru pizza dulce se acoperă și se lasă pentru 30-40 de minute.
Cu 20 de minute înainte de asamblarea desertului, se pornește cuptorul la 180 de grade.
Aluatul se întinde într-o formă de pizza, se ridică marginile pe pereții formei și se întinde crema de ciocolată în interior. Se poate pune orice cremă de ciocolată tartinabilă.
Pizza dulce se coace pentru 15-20 de minute, la 180 de grade, se lasă să se tempereze și se decorează cu felii de fructe, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu