Pizza de post este o alternativă bună pentru această perioadă când mulți oameni nu mănâncă produse de origine animală.
500 grame de făină
un pliculeț praf de copt
3 linguri de ulei
o jumătate de linguriță de sare
250 de ml apă călduță
Ingrediente pentru topping
100 gr ciuperci feliate
5 linguri sos de roșii
un dovlecel feliat
o vânătă tăiată felii
2 căței de usturoi tăiați mărunt
1 ardei gras roșu tocat
2 roșii medii feliate
1 ceapă mare tăiată rondele
sare
piper
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Apoi amestecă într-un bol făina, sarea, praful de copt, uleiul și apa. Se frământă bine, până când se obține un aluat omogen. Ulterior, așază blatul în tavă, având grijă să folosești hârtie de copt dacă nu ai o tavă ceramică. Apoi unge aluatul cu sosul de roșii și așază deasupra legumele feliate și tocate, notează divahair.ro. Adaugă mirodenii după gust.
Pizza de post trebuie să stea la cuptor 30 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News