Dacă ești curios ce conține pizza Klaus, te invităm să o descoperi în rândurile ce urmează. Poate chiar o vei prepara!
Ingrediente pentru aluat:
400 gr făină
1 ou
3 linguriţe ulei de floarea soarelui
sare, după gust
50 gr. drojdie proaspătă
1/8 l apă călduţă
Ingrediente pentru umplutură:
2 ardei - unul roşu şi unul galben
300 gr tomate
250 gr champignon
250 gr şuncă
2 cepe - una roşie şi una albă
250 gr spanac fiert şi congelat
250 gr brânză Gouda rasă
250 gr Emmentaler
piper
oregano
ierburi de Provence
Cum se prepară
Prepararea aluatului:
Într-un castron se amestecă făina cu oul, uleiul, sarea, drojdia şi apa călduţă. Se frământă bine. Când este gata, se lasă acoperit cu un prosop, timp de 30 de minute, la crescut, potrivit bucataras.ro. Cuptorul se preîncălzeşte la 200°. Tava se unge cu margarină, untură sau unt.
Prepararea umpluturii:
Ardeiul, ceapa, tomatele şi şunca se taie mărunt. Ciupercile se taie felii. În tavă se întinde aluatul peste toată suprafaţa tăvii. Deasupra se pune umplutura peste toată suprafaţa aluatului. Brânza Gouda şi brânză Emmentaler se presară peste umplutură. Peste brânză se presară spanacul.
Se dă la cuptor timp 35 de minute, la 200°. Se serveşte caldă!
BONUS: Prăjitura "Ochii lui Petre Roman" - Un desert savuros și răcoritor: rețeta
Ingrediente
Blatul cacao:
8 ouă
3 lg cacao
8 lg zahăr
8 lg făină
1 praf copt
sare
1 zahăr vanilat
Foile albe:
8 ouă
8 lg făină
8 lg zahăr
1 praf copt
1 zahăr vanilat
sare
Crema de vanilie:
0.7 l lapte
7 lg zahăr
3 zahăr vanilat
7 lg făină
5 ouă
sare
200 gr unt
Crema de cacao:
0.3 l lapte
3 lg zahăr
3 lg făină,sare
400 gr nutela
1 esență de rom
1 zahăr vanilat
100gr unt
Blatul de cacao:
Se încălzeşte cuptorul. Se separă ouăle. Albuşul se bate spumă cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenușul și apoi făina cu praful de copt, cacaoa şi se amestecă bine cu o spatulă, de sus în jos, potrivit petitchef.ro. Se pune o hârtie de copt şi se toarnă blatul, lăsându-l la cuptor cam 30 de minute, la foc potrivit. După ce se răceşte, se taie în două.
Foile albe:
Se prepară la fel ca blatul de cacao, numai ca aluatul se împarte în 3 şi se întinde pe foi de copt, care se coc pe fundul tăvii, rezultând astfel 3 foi. Când scoateţi foile din cuptor, se răstoarnă pe câte un prosop ud şi se rulează ca la ruladă.
Crema de vanilie:
Se pune pe foc laptele, din care se opreşte o cană, zahărul, zahărul vanilat, ouăle bătute şi se amestecă încontinuu, să nu se prindă. În cana cu lapte pe care aţi oprit-o dizolvaţi făina, să nu aibă cocoloaşe, apoi turnaţi-o în fir peste compoziţia de mai sus şi continuaţi să amestecați. Este gata când arată ca o smântână groasă. Se dă la răcit. Se adaugă untul mixându-se bine. Se dă la frigider.
Crema de cacao:
Se prepară la fel ca cea de vanilie, numai că după ce se răceşte se pune romul, nutela şi apoi untul. Se dă la rece.
Asamblarea:
Se pune prima foaie de blat de cacao. Se pune un strat cu cremă de vanilie. Se umple foile cu cremă de cacao şi se rulează strâns. Punem ruladele cu crema de cacao pe blatul de cacao uns cu cremă de vanilie, pe lungime, una lângă alta. Apoi, punem restul de cremă de vanilie peste rulade şi cealaltă bucată de blat de cacao.
Turnăm o glazură de ciocolată din 100 gr de ciocolată şi 2 lg ulei, care se topesc la bain marie. Punem nişte cofetii de ciocolată sau de care avem şi dăm la rece. Prăjitură se taie în sensul invers de aşezare a ruladelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News