Pizza de post este mult mai sănătoasă, mai dietetică, și mai prietenoasă cu silueta.
300 g făină
150 ml apă caldă
2 linguri ulei măsline
2 lingurițe drojdie uscată
sare
1 linguriță zahăr
Ingrediente sos de roșii
2 linguri ulei de măsline
1 cățel usturoi
o conservă roșii cuburi
1 lingură bulion
1 lingură zahăr
1 linguriță oțet alb
1 lingură oregano
Ingrediente penru topping
2 ardei - culori diferite
2 ciuperci
100 g măsline
frunze busuioc
Combină făina cu zahărul și drojdia într-un bol încăpător, apoi adaugă apa călduță și uleiul. Amestecând, adaugă și un praf generos de sare și omogenizează aluatul. Frământă apoi aluatul pentru pizza de post pentru 5-10 minute, apoi lasă-l să crească 30 de minute.
Între timp, pregătește sosul de roșii pentru pizza de post. Mărunțește usturoiul și frige-l în puțin ulei încins, adaugă roșiile cuburi și restul de ingrediente, notează retetepractice.ro. Lasă sosul de roșii să se răcească și toacă ingredientele de mărime potrivită. Înjumătățește aluatul pentru pizza. Pune aluatul pe tava de pizza, întinde jumătate din sosul de roșii, pune și legumele tăiate. Lasă pizza la cuptor pentru 20 de minute sau până când se rumenește. Repetă procedeul cu cea de-a doua pizza.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News