Această pizza cu legume este sănătoasă și sățioasă.
Pizza rustică cu cartofi și ton poate fi servită alături de o porție generoasă de salată.
Ingredientele de care ai nevoie:
150 grame de făină,
jumătate de ceapă,
3 cartofi rași,
piper și sare,
100 grame de brânză tăiată cubulețe,
40 grame parmezan ras,
100 grame de ton,
125 ml ulei,
125 ml lapte,
1 linguriță praf de copt,
4 ouă.
Pune ouăle într-un castron mare împreuna cu un praf de sare și piper. Se amestecă energic cu un tel și apoi se toarnă uleiul. Integrează apoi laptele, amestecând energic.
La final se adaugă faina cernută și praful de copt. Continuă să amesteci bine. Când compoziția pare cremoasă, adaugă cartofii rași, tonul și ceapa tocată. Apoi amestecă cu o spatulă până când totul este omogen.
În acest moment trebuie să ungi cu ulei o tavă de copt. Transferă în tavă aluatul. Nivelează cu spatulă și adaugă brânza telemea, tăiată bucățele, și parmezanul ras. Pizza se coace în cuptorul preîncălzit pentru 40 – 45 de minute la 180 de grade.
În timp ce se gătește, pregătește o salată pentru a însoți acest fel de mâncare.
Procedura de preparare a salatei
Pune salata verde pe o farfurie, roșiile cherry tăiate în jumătate, o ceapă tăiata felii și un ardei rosu tăiat felii. Apoi adaugă câteva măsline fără sâmburi, un măr tăiat cubulețe și niște fasole roșie. Se amestecă cu o lingură pentru a integra toate ingredientele.
Pune ouăle într-un pahar cu apă, înainte de a le consuma. Este esențial pentru sănătate
Adaugă apoi un sos care conține 2 linguri de ulei, 2 linguri de oțet și un strop de muștar. În sos se mai pune o jumătate de linguriță de maioneză, o jumătate de linguriță de pătrunjel uscat, puțină sare și piper împreuna cu ¼ de linguriță de miere. Când ambele preparate sunt gata, putem invita toată familia la masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News