Pizza siciliană, Sfincione, nu poate fi refuzată. Va fi dragoste de la prima felie! Iată cum se prepară...
Ingrediente
1 blat de pizza
2 linguri ulei de măsline
roşii uscate de la conservă
o ceapă mică tocată solzişori
mozzarella răzuită
hamsii de la conservă, scurşi bine
frunze proaspete de busuioc
Cum se prepară
Într-o tavă dreptunghiulară aşază blatul pentru pizza. Cu o pensulă unge blatul cu ulei de măsline. Aşază pe blat ceapa, roşiile şi hamsiile. Presară mozzarella răzuită. Încinge cuptorul la 215 grade Celsius. Daţi pizza la cuptor pentru 20-25 de minute, scrie atlasculinar.ro. Când este gata, se presară busuioc proaspăt deasupra, se feliază şi se serveşte.
BONUS: Rețeta pentru blatul de pizza
Ingrediente
500 g făină cernută
7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă
375 g apă călduţă
10 g sare
Cum se prepară
În apa călduţă puneţi drojdia şi amestecaţi pentru a se topi. Într-un castron mare cerneţi cantitatea de făină. Adăugaţi sarea şi amestecaţi. Adăugaţi apa cu drojdie peste făină şi amestecaţi pentru a crea coca. Înfăinaţi blatul de lucru. Puneţi coca pe blat şi frământaţi 4-5 minute. Cântăriţi şi împărţiţi coca în 4 părţi egale. Aşezaţi bucăţile într-o tavă mare, acoperiţi şi lăsaţi la crescut cca 1h.
Încingeţi cuptorul la 250 de grade Celsius. Dacă aveţi piatră pentru cuptor, daţi-o la cuptor pentru a se încinge. Dacă nu aveţi, pregătit o tavă cu hârtie de copt. Nu ungeţi tava cu ulei, presăraţi puţin griș. Aluatul pentru pizza se întinde cu mâna, nu cu făcăleţul. Umpleţi pizza cu ingredientele preferate. Daţi la cuptor pentru 7 -10 minute.
- Image by stockking on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News