Pentru a pregăti această pizza delicioasă cu dovlecei, vom avea nevoie de roșii, mozzarella și foarte puțină făină.
Această pizza din dovlecei este incredibil de delicioasă și trebuie neapărat să o preparați.
Ingrediente:
1 dovlecel,
1 ou,
1-2 linguri de făină,
sare după gust,
1 roșie,
60 grame de mozzarella,
oregano uscat și busuioc.
Mai întâi trebuie să spălați și să dați prin răzătoare dovlecelul. Se adaugă sare în dovlecelul ras, se amestecă și se lasă 5 minute, ca să se scurgă zeama. Ulterior, stoarceți bine dovlecelul ras și adăugați un ou, sare și puțină făină.
Roșiile lasă prea mult suc în salată? Iată ce trebuie să faci și problema va dispărea imediat
Se încălzește bine o tigaie în care se pune aluatul de dovlecel, care trebuie aplatizat. Gătiți sub capac, timp de 4-5 minute, până când apare o crustă roșie. Întoarceți blatul de dovlecei pe cealaltă parte, ca să se coacă.
Între timp, tăiați roșiile și mozzarella în cercuri, pe care trebuie să le așezați pe blatul de dovlecei. La final, asezonați pizza cu oregano uscat și busuioc. Acoperiți pizza cu un capac și gătiți încă 3-5 minute. Poftă bună!
Pregătește o omletă fragedă, gustoasă și foarte ușoară, fără ulei. Este perfectă pentru cei care țin dietă și numără caloriile!
Într-un bol, se bat 4-5 ouă. Se toarnă 1 linguriță de oțet și sare după gust.
Într-o tigaie se pune jumătate de pahar de apă și se fierbe. Reduceți focul aragazului și adăugați ouăle bătute în tigaia cu apă. Pe măsură ce omleta se gătește, amestecați cu o spatulă.
La final, apa se va separa de ouă, care pot fi colectate și transferate pe o farfurie. Omleta este gustoasă și simplu de preparat.
Într-un bol se pune făina și se adaugă drojdia dizolvată în apă călduță. Se amestecă bine până se formează aluatul care trebuie să fie moale. Dacă doriți, puteți pregăti aluatul folosind mixerul.
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Dovleceii se spală, se îndepărtează capete, apoi se dau prin răzătoare. Se storc bine se suc și se adaugă în aluat.
Continuați cu sarea, brânza tartinabilă și parmezanul, continuând să amestecați aluatul cu ingredientele adăugate.
Întindeți o foaie de hârtie de copt pe masa de lucru, ungeți-o cu ulei și puneți pe ea compoziția obținută.
Omletă țărănească la cuptor. Rețeta rapidă plină de savoare
Apoi luați a doua foaie de hârtie de copt și acoperiți compoziția. Întindeți aluatul cu mâinile și lăsați-l pentru o jumătate de oră să se odihnească. După ce a trecut timpul, ridicați hârtia de copt și puneți foaia de de aluat în tigaie, cu tot cu hârtia de copt dedesubt.
Focaccia se coace la foc mediu, cu capacul pus, aproximativ 5 minute. Apoi, întoarceți focaccia pe cealaltă parte, ajutându-vă de hârtia de copt. Puneți capacul și așteptați încă 5 minute.
Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale
Odată coaptă, focaccia de dovlecei se transferă pe un vas de servire. Acum puteți aduce masă o gustare diferită de focaccia tradițională: va fi moale pe dinăuntru, dar crocantă și tentantă la exterior. Poftă bună!
Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice și consumată drept aperitiv. Pe vremuri, focaccia era servită de sărbători. Acum, focaccia este servită ca un aliment obișnuit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu