Pizzeria în care a fost inventată pizza margherita, o carte de vizită a bucătăriei italiene, a fost închisă.
Autorităţile italiene din domeniul sănătăţii publice şi igienei au închis joi pizzeria din Napoli care a inventat pizza Margherita pentru a marca vizita reginei Margareta de Savoia, în 1889, informează ANSA.
Antica Pizzeria Brandi nu a reuşit să respecte recomandările privind igiena primite în urma unei inspecţii din luna august, au indicat poliţiştii de la Nuclei Antisofisticazione e Sanita (NAS) din cadrul Carabinieri, în colaborare cu agenţia sanitară locală ASL.
În timpul acelei inspecţii, s-a constatat că pizzeria nu respecta standardele de sănătate şi igienă, au precizat autorităţile, scrie Agerpres.
Pizza este una dintre cele mai iubite și savurate alimente din lume! Tuturor le place pizza, dar te-ai gândit vreodată că ai putea să o prepar fără cuptor?
Pizza, pregătită după rețeta de mai jos, te va cuceri nu doar pe tine și familia ta, dar și pe toți oaspeții. Iată care sunt ingredientele necesare și procedura de preparare.
Ingrediente:
300 grame de cartofi,
2 ouă,
15 ml ulei,
sare și piper după gust,
două roșii,
mozzarella - 100 de grame.
Metoda de preparare
Cartofii curățați de coajă și tăiați felii se pun la fiert într-o oală cu apă și sare. În alt bol, se pun ouăle și se bat bine.
O tigaie antiaderentă cu puțin ulei se pune pe aragaz. Cartofii fierți și zdrobiți se pun în tigaia încinsă și se așează într-un strat uniform.
După ce tarta din cartofi s-a copt pe o parte, trebuie să o întorci pe cealaltă parte. Dacă vrei te poți ajuta de un platou sau un capac. Asezonează cartofii cu cu sare și piper. În acest moment, adaugă și ouăle bătute. CITEŞTE AICI MAI MULTE
Dacă ai de weekend să faci pizza și iubești blatul crocant, această rețetă este fix ceea ce căutai. Exista un truc genial care îți va asigura succesul.
Ingrediente
350 g făina tip 650
250 ml apă călduţă
3 g drojdie uscată instant
5 g sare
15 ml ulei de măsline
Cum se prepară
Cântăreşte făina, apoi cerne-o într-un castron încăpător. Fă o gaură în mijlocul făinii unde vei turna drojdia uscată, apoi amestecă bine cu o lingură de lemn. Dacă foloseşti drojdie proaspătă sau drojdie uscată activă, ideal ar fi să o dizolvi în apă călduţă. Cum am optat pentru drojdie instant, nu a fost nevoie de dizolvare în prealabil. Începe să torni apa călduţă (nu fierbinte), puţin câte puţin, amestecând bine pentru a încorpora făina şi drojdia.
Când ai adăugat jumătate din cantitatea de apă, poţi să adaugi sarea în aluatul pentru pizza. Toarnă treptat restul de apă, frământând bine cu mâna până încorporezi în aluat toată făina. Vei obţine un aluat pentru pizza lipicios şi omogen. Acum poţi să adaugi şi uleiul de măsline. Frământă până integrezi uleiul, apoi răstoarnă aluatul pe blatul de lucru, presărat cu puţină făină. Continuă să frămânţi aluatul pentru pizza pe blatul de lucru pentru câteva minute.
Trage marginile spre centru şi frământă bine aluatul până devine neted, elastic şi nelipicios. Pune aluatul înapoi în castron, acoperă castronul cu o folie de plastic şi lasă-l la dospit pentru aproximativ 1-2 ore. Pune castronul într-un loc cald - pentru ca aluatul să crească trebuie să stea la o temperatură de 26-28 grade C. Aluatul este dospit atunci când şi-a dublat volumul.
Blatul pentru pizza este gata. Tot ce mai trebuie să faci este să îl răstorni pe blatul de lucru, să îl împarţi în două bucăţi mai mici şi să întinzi fiecare bucată în tavă. Pentru ca blatul să fie cât mai crocant, presară griș pe fundul tăvii înainte de a pune aluatul. Acesta este unul dintre secretele pentru ca blatul să formeze o crustă crocantă dedesupt, după coacere.
Odată pus blatul de pizza în tavă, adaugă deasupra lui toppingul preferat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News