Plăcintă americană cu mere. Delicii dulci

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Dacă îți dorești să prepari o plăcintă americană cu mere exact așa cum ai văzut în filme, nu trebuie să îți faci griji – rețeta este simplă și accesibilă. Cu doar câteva ingrediente esențiale și câțiva pași ușor de urmat, vei obține un desert deosebit care va impresiona pe oricine. 

Iată tot ce trebuie să știi pentru a crea această delicatesă în confortul propriei bucătării.

Ingrediente necesare

  • 1,5 kg mere
  • 140 g unt nesărat
  • 320 g făină
  • 1 lingură și jumătate de făină pentru sosul de mere
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 4 linguri apă rece
  • ½ linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou
  • 2 linguri suc de lămâie

 

Prepararea aluatului

Începe prin a amesteca făina (poți folosi și făină integrală), sarea și 100 g de unt nesărat tăiat în bucăți mici. Folosește-ți mâinile pentru a frământa ingredientele până când obții un aluat sfărâmicios. Adaugă treptat cele 4 linguri de apă rece și continuă frământarea până când aluatul devine omogen.

Formează două bile din aluat: una mai mare și una mai mică, pe care o vei folosi pentru decor. Pune bilele de aluat în frigider pentru 1-2 ore.

Prepararea umpluturii de mere

Curăță merele de coajă, taie-le în jumătăți și scobește-le semințele. Apoi, taie fiecare jumătate de măr în felii subțiri. Pune feliile într-un castron mare, adaugă scorțișoara, zahărul și suc de lămâie. Amestecă bine și lasă amestecul să stea pentru a-și elibera aromele.

Prepararea sosului de mere

Într-o tigaie mică, topește 40 g de unt și adaugă o lingură și jumătate de făină. Amestecă bine până când obții un sos omogen, având grijă să adaugi făina treptat pentru a evita formarea cocoloașelor. Toarnă sosul obținut peste feliile de mere și amestecă bine.

Asamblarea plăcintei

Scoate aluatul mare din frigider și întinde-l cu un sucitor până când obții o foaie de dimensiunea tavii în care vei coace plăcinta. Așază feliile de mere pe aluat, având grijă să le distribui uniform.

Întinde și aluatul mic, apoi taie-l în fâșii de aproximativ 1,5 cm. Așază aceste fâșii deasupra umpluturii de mere, formând un model de plasă. Bate gălbenușul de ou și unge plăcinta cu ajutorul unei pensule.

Coacerea

Preîncălzește cuptorul la 215 grade Celsius și coace plăcinta timp de 15 minute. Apoi, reduce temperatura la 180 grade Celsius și mai lasă plăcinta în cuptor pentru încă 45 de minute. Plăcinta este gata când devine aurie și crocantă.

Răcirea și servirea

După ce plăcinta s-a rumenit frumos, scoate-o din cuptor și las-o să se răcească înainte de a o tăia. Este important să nu o tai cât este fierbinte, pentru a evita sfărâmarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel