Plăcintă cu avocado, rețeta americană

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată cum pregătești plăcinta cu avocado, ceva ce nu vezi în fiecare zi pe mesele românilor!

Publicitate

Plăcinta cu avocado este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru a te bucura de gustul cremos al avocado-ului într-o formă puțin mai neobișnuită. Iată o rețetă simplă pentru a prepara o plăcintă cu avocado:

Ingrediente:

Pentru crustă:

1 ¼ căni de făină

½ cană de unt rece tăiat în bucăți mici

½ linguriță de sare

4-6 linguri de apă rece

Pentru umplutură:

2 avocado maturi

1 lime (suc și coajă)

½ ceapă roșie, tocată fin

2 căței de usturoi, mărunțiți

½ ardei iute (opțional), tocat fin

sare și piper negru măcinat, după gust

două linguri de coriandru proaspăt tocat

Instrucțiuni:

Într-un castron mare, amestecă făina și sarea. Adaugă untul și folosește un cuțit sau o furculiță pentru a-l încorpora în făină până când amestecul devine mărunt și se amestecă cu făina. Adaugă apă, o lingură la un moment dat, amestecând ușor după fiecare adăugare, până când aluatul începe să se lege împreună.Adună aluatul și formează o bilă, apoi înfășoară-l în folie de plastic și lasă-l să se odihnească în frigider timp de cel puțin 30 de minute.

Taie avocado-urile în jumătăți, îndepărtează sâmburele și scoate pulpa într-un castron mare. Adaugă sucul și coaja de lime, ceapa roșie tocată, usturoiul, ardeiul iute (dacă folosești) și coriandrul tocat. Folosește o furculiță sau un blender pentru a zdrobi avocado-ul și a amesteca totul până când obții o pastă omogenă. Condimentează cu sare și piper după gust. Dacă este necesar, adaugă mai mult suc de lime sau coriandru în funcție de preferințele tale.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Scoate aluatul din frigider și împarte-l în două părți egale. Rulează fiecare bucată de aluat pe o suprafață presărată cu făină și întinde-o într-o foaie subțire care să se potrivească într-o tavă de plăcintă unsă. Pune umplutura de avocado pe prima foaie de aluat și nivelează-o uniform.Acoperă cu a doua foaie de aluat și presează marginile pentru a sigila plăcinta. Folosește o furculiță pentru a face mici găuri în partea de sus a plăcintei pentru a permite aerului să iasă în timpul coacerii.

Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când crusta este frumos rumenită. După ce este coaptă, scoate plăcinta din cuptor și lasă-o să se răcească puțin înainte de a o tăia și de a o servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel