Vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă de plăcintă cu brânză dulce. Toate gospodinele trebuie să o ştie.
Un kilogram de făină
Două căni de lapte
Un kilogram de brânză proaspătă e vaci
12 ouă
O casă de smântână
Faceţi aluatul. Puneţi într-un bol făină, lapte şi un praf de sare. Frământaţi aluatul bine, după care lăsaţi-l să crească.
Preparaţi umplutura. Amestecaţi brânza proaspătă de vaci cu o jumătate de cană de smântână, adăugaţi coaja de lămâie rasă şi cele 12 ouă. Amestecaţi bine.
După ce a crescut aluatul, îl întindeţi şi îl împărţiţi în două părţi egale. Tapetaţi cu puţin ulei tava şi puneţi prima foaie de plăcintă. Adăugaţi umputura, după care puneţi a doua foaie peste. Introduceţi plăcinta în cuptor, timp de 30 de minute, la 180 de grade. Aproape de final, adăugaţi şi restul de smântână rămasă şi la lăsaţi încă 10 minute la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu