Plăcinta cu brânză dulce şi stafide este delicioasă şi foarte uşor de preparat. Este desertul perfect pentru zilele friguroase.
Un kilogram de făină
O cană de lapte
Un kilogram de brânză proaspătă de vaci
12 ouă
O cană cu zahăr
4 pliculeţe de zahăr vanilat
Un cubuleţ de drojdie
100 de grame de stafide
Se pune făină într-un bol, se adaugă laptele, un cubuleţ de drojdie, un praf de sare şi se frământă aluatul. Lăsaţi-l puţin să crească.
Între timp, puteţi prepara umplutura. Amestecaţi brânza proaspătă de vaci cu cele 12 ouă, cu stafidele şi cu zahărul. Adăugaţi cele patru pliculeţe de zahăr vanilat şi amestecaţi din nou.
Întindeţi aluatul şi îl împărţiţi în două părţi egale. Puneţi umplutura pe prima foaie de plăcintă, o rulaţi şi o aşezaţi într-o tavă tapetată cu puţin ulei. Procedaţi la fel şi cu cea de-a doua parte de aluat.
Introduceţi tava la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu