Duminică este Lăsata Secului de brânză, ultima zi în care se mai consumă lactate și ouă, înainte de intrarea în Postul Paștelui. Cu acest prilej, gospodinele prepară tradiționala plăcintă cu brânză dulce și stafide. Iată rețeta...
Publicitate
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g făină
120 g unt
1 lingură zahăr
2 linguri smântână
Pentru uns:
2 linguri smântâna
Pentru umplutură:
500 g brânză de vaci
2 linguri smântâna
150 g stafide aurii
1 plic zahar vanilinat
3 oua
coaja rasă a unei lămâi sau portocale (dacă nu e tratată chimic)
Pentru tavă:
1 linguriță unt
o lingură făină
Pentru ornat:
50 g migdale mărunţite
Cum se prepară
Începem plăcinta noastră cu pregătirea aluatului de plăcintă. Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, smântâna și untul, apoi se frământă un aluat de dimensiune potrivită, din care se întind două foi de plăcintă. O foaie se așază în tava unsă cu unt și tapetată cu faină.
Continuăm pregătirea plăcintei cu brânză dulce și stafide și amestecăm gălbenușurile cu brânza, smântâna, zaharul vanilinat și coaja de citrice, după gust, potrivit retete.unica.ro. Separat se bat și albușurile până se obține o spumă, iar ulterior se adaugă și ele împreună cu stafidele în compoziția cu gălbenușuri și brânză.
Toată compoziția de plăcintă obținută se pune peste foaia din tava, se acoperă cu cea de-a doua foaie, se unge cu smântâna si se da tava la cuptor pentru 30 de minute.
Imediat cum ai scos-o din cuptor, poți orna plăcinta cu migdale mărunțite, zahăr pudră sau câteva bucăți mici de fructe proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu