Plăcinta cu brânză și roșii este ideea perfectă pentru a începe weekendul cu dreptul. Le vei face o surpriză delicioasă celor dragi și te vor lăuda. Iată rețeta.
Ingrediente
- 1 foaie de plăcintă
- 3 roșii mari
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă tăiată cubulețe
- 1 cățel de usturoi pişat
- 150 g mozzarella
- 160 ml maioneză
- 180 g brânză feta
- 1 mână de busuoic proaspăt tăiat julien
- sare și piper
Vezi și: CLĂTITE ungurești. REȚETA specială: Gustarea de care nu te mai saturi!
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul. Taie roșiile în rondele subțiri, pune-le într-o sită, presară sare peste ele și lasă-le așa. Fă aluatul de plăcintă după rețeta extrem de simplă de aici și dă-l la frigider 30 de minute. Încinge uleiul într-o tigaie, adaugă ceapă și soteaz-o până devine sticloasă. Adaugă usturoiul, amestecă și sotează încă 30 de secunde. asezonează și dă de pe foc să se răcească. Usucă roșiile cu niște șervețele de hârtie. Combină maioneza cu jumătate din cantitatea de mozzarella.
Scoate aluatul din frigider, pune-l într-o tavă de plăcintă. Acoperă fundul tăvii cu restul de mozzarella. Deasupra pune ceapa călită. Apoi un strat de roșii. Asezonează cu sare și piper. Pune jumătate din cantitatea de feta peste roșii. Acoperă cu jumătate din cantitatea de busuioc. Încă un strat de roșii, sare și piper, feta și busuioc (în această ordine). Acoperă busuiocul cu un strat final de roșii, asezonează cu sare și piper. Întinde combinația de maioneză cu mozzarella deasupra plăcintei.
Dă la cuptor pentru 25 de minute sau până când vezi că e rumenă deasupra. Lasă la răcit 10 minute înainte să o tai și să servești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu