Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Plăcinta cu brânză și stfide este o prăjitură aromată, perfectă pentru sezonul rece și nu numai. Iată rețeta.
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Pentru două foi
2 ouă
9 linguri de zahăr
9 linguri de ulei
11 linguri de apă sau lapte
1 praf de sare
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar (stins cu oţet)
făină cât cuprinde (pentru a forma un aluat uşor de întins)
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Pentru umplutură
900 gr brânză dulce şi proaspătă de vaci
200 gr zahăr
2 ouă
2 plicuri cu zahăr vanilinat (pentru aromă)
Coaja rasă de la o lămâie
Coaja rasă de la o portocală
Un pliculeţ de stafide înmuiate în esenţă de rom
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Pentru ornat
Zahăr pudră
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Umplutura se face cel mai simplu. Se amestecă toate ingredientele, după care se pune în frigider până când foile vor fi gata.
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Aluatul pentru cele două foi se prepară astfel: Cele două ouă se freacă bine cu un praf de sare şi cu cele 9 linguri de zahăr, până când compoziţia îşi dublează volumul, îşi schimbă culoarea într-un galben pal şi zahărul este bine dizolvat, după care se adaugă uleiul, apa, bicarbonatul stins cu oţet, scrie petichef.ro.
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Apoi, începe să se adauge făina până când se va ajunge la un aluat moale, dar care nu se va mai lipi de mână şi va putea fi întins în foaie subţire.
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Se pudrează bine cu făină suprafaţa de lucru, cât şi sucitorul cu ajutorul căruia vom întinde două foi subţiri de mărimea tăvii de cuptor. Tava de cuptor se unge bine cu ulei, se pudrează cu făină şi primeşte prima foaie, după care întindem bine umplutură de brânză şi cea de-a doua foaie.
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Ajutându-ne de o furculiţă, presam marginile şi înţepam foaia de deasupra, pentru că în momenetul coacerii aceasta să nu se umfle. Tava merge acum în cuptorul preîncălzit, pentru 30 min la foc mic.
Plăcintă cu brânză și stafide, rețetă. Cum se prepară. Când este gata, se porţionează cât încă este caldă. Farmecul acestei plăcinte este că a doua zi, dacă mai rezistă, va fi şi mai fragedă...la noi cu greu mai găseşti a doua zi câteva porţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu