Plăcinta cu cartofi este delicioasă şi foarte uşor de preparat. Toate gospodinele trebuie să încerce această reţetă. Cei dragi vor fi încântaţi.
500 de grame de făină
2 ouă
Un pahar cu lapte
O lingură de unt
Jumătate de kilogram de cartofi
150 de grame de stafide
150 de grame de zahăr
Un cubuleţ de drojdie
Se cerne făina, adăugăm laptele călduţ, un praf de sare, drojdia şi un ou, după care începem să frământăm aluatul. Se lasă să crească timp de 15 minute.
Între timp, ne ocupăm de compoziţie. Spălăm cartofii, îi curăţăm, după care îi punem la fiert. După ce s-au fiert, îi pisăm, adăugăm puţină sare, o lingură de unt, stafidele şi oul rămas. Amestecăm bine.
Se întinde aluatul, după care se pune compoziţia preparată. Rulăm foaia de plăcintă şi o punem într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se introduce în cuptorul preîncălzit. O lăsăm timp de 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu