O prepari uşor cu numai cinci ingrediente de bază, în aproximativ o oră!
Această plăcintă poate fi o gustare perfectă peste zi, dar o poţi mânca şi la micul dejun sau, ca garnitură, la mesele principale. Este întotdeauna pe placul tuturor şi nu rămâne nicio bucată din ea. Dacă vrei să serveşti plăcintă cu cartofi la un eveniment din familie, este genul de garnitură pe care o poți pregăti din timp şi va fi la fel de bună ca atunci când o aşezi pe masă imediat după coacere. Este de preferat s-o porţionezi după ce se răcoreşte.
8 cartofi noi, medii
2 cepe
6 ouă
50 ml ulei
50 g făină
sare
piper
Cureți cartofii și-i razi împreună cu cepele, apoi îi storci în mâini pentru a elimina zeama în exces.
Bați ouăle cu făina, uleiul, sare și piper, după gust. Adaugi cartofii, ceapa și omogenizezi.
Vezi și: Cum faci cea mai delicioasă musaca de post. Încearcă reţeta cu vinete
Pui compoziția într-o tavă tapetată o nivelezi și dai tava la cuptor, la 200 °C, aproximativ o oră, până când plăcinta se rumenește. O lași să se răcească înainte să o porționezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News