Plăcinta cu cartofi la tigaie poate fi servită la masa de prânz sau la cină. Pregătirea ei este destul de simplă și rapidă.
Vă împărtășim o rețetă originală a plăcintei cu cartofi la tigaie.
Ingrediente pentru 4 porții:
ulei de măsline - 40 ml,
ceapă - 1 bucată
usturoi - un cățel,
cartofi tineri - 300 grame,
bacon - 3 felii,
ouă - 5 bucăți,
brânză cheddar - 80 grame.
sare și piper după gust,
amestec de ierburi după gust.
Tăiați ceapa, usturoiul, cartofii și baconul în felii. Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați usturoiul, ceapa și cartofii și prăjiți-i timp de 7 minute, amestecând continuu. Adăugați baconul și gătiți încă două minute.
Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc uimitor, dezvăluit de bucătari
Radeți brânza cheddar printr-o răzătoare grosieră. Bateți ouăle, adăugați brânza, sarea, piperul, ierburile și amestecați bine.
Peste cartofi și bacon se toarnă amestecul de ouă. Puneți un capac și gătiți câte 7 minute pe fiecare parte. Când întoarceți plăcinta, asigurați-vă că este suficient ulei în tigaie.
Dar dacă vrei să oferi familiei tale un preparat aromat încearcă această rețeta perfectă.
Tarta cu dovlecei și ton este un preparat delicat, rafinat și gustos, care te va cuceri. Gustul legumelor se va combina bine cu aroma puternică a tonului, a măslinelor și a cașcavalului afumat.
Cartofi crocanți, la cuptor: o rețetă neobișnuită, dar foarte gustoasă și sățioasă
Oferă acest aperitiv familiei și prietenilor, care vor rămâne impresionați.
1 rulou - aluat de foietaj,
200 grame - ton,
o ceapă,
1 dovlecel,
100 grame de măsline negre,
2 ouă,
100 grame de cașcaval,
100 grame de smântână proaspătă,
ulei de măsline,
sare, piper - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați o tavă cu diametrul de 24 cm cu hârtia specială, udați-o și strângeți-o pentru ca să adere mai bine de fundul și marginile tăvii. Dacă preferați, puteți unge tava cu puțin ulei.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Clătiți dovlecelul, uscați-l și tăiați-l fâșii. Curățați ceapa, feliați-o mărunt, apoi prăjiți-o într-o tigaie antiaderentă, cu un strop de ulei. Adăugați și dovleceii în tigaie și gătiți-i câteva minute: aceștia trebuie să fie crocanți și al dente.
Între timp, tăiați cașcavalul în cuburi. Întindeți aluatul de foietaj cu un sucitor până obțineți o foaie cu o grosime de ½ centimetru. Transferați foaia în formă și îndepărtați excesul de aluat.
Scurgeți tonul și distribuiți-l pe suprafața aluatului, apoi adăugați dovleceii și cașcavalul, iar la final măslinele fără sâmburi.
Clătitele se lipesc de tigaie și se rup? Cu aceste trucuri le poți salva cât ai zice pește
Bateți ouăle cu smântână, iar când amestecul este bine uniformizat, se adaugă sare și piper. Acoperiți tarta cu compoziția de ouă și smântână și coaceți timp de 30 de minute. Când suprafața tartei devine aurie, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Poftă bună!
La prima vedere, poate părea că este foarte simplu să prepari un piure de cartofi. Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Respectând aceeași rețetă poți obține fie un piure delicios, fie o pastă cenușie cu o consistență de neînțeles.
Unele trucuri simple vă vor permite să gătiți piureul de zeci de ori mai bine. În primul rând, trebuie să știți că nu toate soiurile de cartofi sunt potrivite pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu sunt deloc bune pentru a face piure, deoarece nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor de cartofi.
Răcește rapid pastele fierte, fără să le treci prin apă. Iată cum trebuie să procedezi
Dacă folosiți doar apă pentru a fierbe cartofii, piureul va avea un gust banal. Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați, în apă, lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.
Unele gospodine adaugă și puțin unt, pentru ca gustul piureului să rămâne proaspăt. Pentru 500 de grame de cartofi fierți ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt. Datorită untului, gustul cartofilor va bestial.
Dacă vrei să-i dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi călit. De asemenea, pentru o textura aerisită, multe gospodine bat un ou crud în piureu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu