Plăcintă cu dovleac. Rețetă de post delicioasă. Plăcinta cu dovleac este unul dintre deliciile de sezon pe care gospodinele le pregătesc în casă. Pentru cei care țin post, există o variantă la fel de gustoasă.
Plăcintă cu dovleac. Rețetă de post delicioasă. Ingrediente
Aluat plăcintă
300 gr făină
7-8 linguri de zahăr
85 ml apă
60 ml ulei
1/2 pliculeţ praf de copt
un praf de sare
Umplutură plăcintă cu dovleac
2 kg dovleac
un pliculeţ vanilina
coajă de lămâie
110 gr zahăr
o lingură cu margarină
Plăcintă cu dovleac. Rețetă de post delicioasă. Mod de preparare
Se curăţă dovleacul şi se dă prin răzătoare. Se pune margarina în tigaie, la topit. Se adăugă dovleacul, zahărul, coaja de lămâie şi vanilina. Se lasă la foc mic, până când scade apa lăsată de dovleac. Se amestecă pentru a nu se lipi. Toate ingredientele se combină şi se amestecă bine de tot. Se împarte coca în două bucăţi egale și se întind cu făcăleţul în două foi de dimensiuni egale, scrie bucataras.ro.
Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se pune prima foaie, apoi compoziţia de dovleac călit. Se nivelează şi se pune a doua foaie de coca. Se fac câteva găuri cu furculiţa în foaia de deasupra pentru a nu se umflă. Tava cu plăcintă de dovleac de post se pune la cuptorul preîncălzit. Se va coace 35-40 de minute la 180 de grade. Puteţi controla plăcintă după primele 20 de minute să vedeţi exact cât să o lăsaţi. După coacere, se răceşte şi se pudrează cu zahăr tos. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu