Plăcinta cu dovleac și nucă se face rapid și foarte ușor. Pentru aluat veți avea nevoie de borș și ulei.
Plăcinta cu dovleac și nucă se face din:
10 linguri de borș,
250 ml de ulei,
un sfert de linguriță de sare,
25 de grame de drojdie proaspătă,
700 de grame de faină.
Pentru umplutură aveți nevoie de:
200 grame de nucă măcinată,
1,5 kg de dovleac,
scorțișoară,
3 linguri de zahăr.
Borșul se pune într-un castron, se adăugă drojdia, care trebuie dizolvată. Adăugați uleiul și sarea și amestecați bine. Ulterior, se pune făina și se amestecă până obțineți un aluat consistent și ușor de întins. Aluatul se pune într-un loc călduț pentru aproximativ o ora, cât să își dubleze volumul.
Nu aruncați cojile de dovleac: pregătiți niște fursecuri delicioase de ciocolată
Dovleacul se curăță de coajă, apoi se dă prin răzătoarea mare. În dovleacul ras se adaugă trei linguri de zahăr. Dovleacul se pune într-o tigaie pe aragaz, la foc mic, și se fierne până când scade zeamă. Când este gata, dovleacul se lasă să se răcească. Apoi adăugați scorțișoara și nucile mcinate. Amestecați bine. Compoziția rezultată se împarte în trei părți.
Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr
Când aluatul a crescut, se împarte din trei părți egale. Din fiecare parte de aluat se întinde o foaie subțire, peste care veți pune o parte din compoziția de dovleac și nuca. Compoziția trebuie întinsă bine pe toată suprafață foii de aluat. Învârtiți foaia de aluat în așa fel încât să formați un sul, care trebuie strâns la capete. Puneți sulurile formate în tavă.
Tartă cu struguri, un desert perfect pentru micul dejun
Tava se dă în cuptor, pentru aproximativ 50 de minute. Plăcintele se coc la 190 de grade. Când sunt gata, stropiți plăcințelele cu puțin apă, după care se acoperă cu un prosop. Când s-au răcit, se taie bucăți, se pudrează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Vezi și:
Orezul este un aliment popular în toată lumea. Vă propunem să faceți un pilaf după o rețetă din bucătăria mexicană.
În Mexic, acest fel de mâncare este o garnitură condimentată și colorată.
Orezul mexican este adesea servit cu produse din carne. Va fi foarte gustos cu salata de legume sau peste.
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
2 căni de orez cu boabe lungi;
2,5 căni de supă de pui;
2 morcovi;
1 ardei roșu sau galben bulgăresc;
1 ceapă;
220 ml suc de roșii;
3 linguri de ulei de măsline;
3 linguri de pudră de usturoi;
1 lingură pastă de tomate;
400 grame de roșii;
2/3 linguriță chimion;
20 grame de pastă de ardei iute;
sare după gust;
½ linguriță de oregano uscat;
50 grame coriandru;
ulei de măsline.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă legumele tocate: morcovii, ardeii grași, ceapa și usturoiul. Legumele se călesc minute. Clătiți orezul, adăugați pasta de roșii și pasta de ardei și fierbeți aproximativ trei minute.
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat
Acum trebuie să adăugați bulionul, sosul de roșii, roșiile tăiate cubulețe, chimenul, sarea, oregano și piperul. Aduceți orezul la fiert, reduceți focul la mic și acoperiți oala cu un capac.
Fierbeți orezul mexican până când lichidul este absorbit, adică aproximativ 15 minute. Adăugați legumele călite și mai fierbeți orezul încă 5 minute. Când serviți orezul pe masă, ornați-l cu coriandru sau pătrunjel. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu