Plăcinta de dovleac e nelipsită în zilele de toamnă. O poți pregăti repede și ușor, cu doar câteva ingrediente. Iată cum!
Iată o rețetă simplă pentru plăcinta cu dovleac și scorțișoară:
Ingrediente pentru aluat:
250 g făină
125 g unt rece tăiat în cuburi
2 linguri zahăr
1/2 linguriță sare
apă rece pentru a amesteca aluatul
Ingrediente pentru umplutură:
400 g dovleac copt și pasat
2 ouă
150 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță ghimbir măcinat
1/4 linguriță cuișoare măcinate
200 ml lapte
o esență de vanilie
un praf de sare
Pregătirea aluatului
Într-un bol, amestecă făina cu sarea și zahărul. Adaugă untul rece tăiat în cuburi și amestecă până obții un amestec nisipos. Adaugă apă rece treptat și amestecă până obții un aluat omogen.Înfășoară aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider cel puțin 30 de minute.
Pregătirea umpluturii
Amestecă dovleacul pasat cu ouăle, zahărul, scorțișoara, ghimbirul, cuișoarele, vanilia și sarea. Adaugă laptele și amestecă până obții o compoziție omogenă.
Asamblarea plăcintei
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde aluatul pe o suprafață de lucru și așează-l într-o formă de tartă. Toarnă compoziția de dovleac peste aluatul pregătit.
Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când umplutura este fermă și aluatul este auriu.
Servire
Lasă plăcinta să se răcească înainte de a o tăia și de a o servi. Poți decora cu frișcă sau scorțișoară dacă dorești.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News