Urmărește emisiunea live


Plăcintă cu fructe. Cum se prepară: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă ți-e poftă de un desert delicios, dar ții post, această rețetă de plăcintă cu fructe îți va merge la suflet. Iată cum se prepară.

 Ingrediente

 250 g făină
 12 linguri ulei
 12 linguri apă
 1/2 pliculeţ praf de copt
 un praf sare

Umplutură

 450 g cireşe congelate
 2 linguri zahăr
 câteva picături esenţa migdale

 zahăr pudră

Cum se prepară

Fructele se lasă să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine şi, apoi, fie se toacă mărunt la cuţit, fie se mărunţesc la mixer şi se amestecă cu zahărul. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi praful de copt, potrivit retetepractice.ro. Se toarnă apa şi uleiul peste făină, se amestecă şi se frământă 10 minute, adăugând la nevoie mai multă făină dacă aluatul nu se desprinde de mână.

Se împarte aluatul în două, o foaie se întinde în tavă de copt unsă şi tapetată cu hârtie, se aşază umplutura de fructe amestecată cu esenţă de migdale, se aşază a doua foaie şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se taie şi se serveşte cu zahăr pudră.

Vezi și: Salată de legume cu maioneză. Rețeta de post

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel