Dacă ți-e poftă de un desert delicios, dar ții post, această rețetă de plăcintă cu fructe îți va merge la suflet. Iată cum se prepară.
Ingrediente
250 g făină
12 linguri ulei
12 linguri apă
1/2 pliculeţ praf de copt
un praf sare
Umplutură
450 g cireşe congelate
2 linguri zahăr
câteva picături esenţa migdale
zahăr pudră
Cum se prepară
Fructele se lasă să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine şi, apoi, fie se toacă mărunt la cuţit, fie se mărunţesc la mixer şi se amestecă cu zahărul. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi praful de copt, potrivit retetepractice.ro. Se toarnă apa şi uleiul peste făină, se amestecă şi se frământă 10 minute, adăugând la nevoie mai multă făină dacă aluatul nu se desprinde de mână.
Se împarte aluatul în două, o foaie se întinde în tavă de copt unsă şi tapetată cu hârtie, se aşază umplutura de fructe amestecată cu esenţă de migdale, se aşază a doua foaie şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se taie şi se serveşte cu zahăr pudră.
Vezi și: Salată de legume cu maioneză. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News