Plăcintă cu gem, la tigaie. Rețeta de mic dejun de post

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anastasia Shuraeva)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anastasia Shuraeva)

Dacă ții post în această perioadă, rețeta de plăcinte cu gem este perfectă. Iată cum se prepară...

Ingrediente

Varianta simplă:

- 400 g făină tip 650 sau 000
- 210 ml apă
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 5 g sare

Varianta cu exces de maia naturală:

- 240 g exces de maia naturală cu 100% hidratare
- 280 g făină tip 650 sau 000
- 90 g apă
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- 5 g sare neiodată
- aprox. 250 g gem la alegere, dar să fie mai bine legat (să nu curgă)

Cum se prepară
 
Indiferent de varianta aleasă, puneți toate ingredientele din listă într-un bol și frământați 10 minute la mână sau 5 minute la robot. Strângeți aluatul în formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie. Ungeți blatul de lucru cu foarte puțin ulei și răsturnați aluatul, potrivit bucate-aromate.ro.

Împărțiți aluatul în 8 părți egale pe care le modelați în formă de bilă. Lăsați bilele de aluat să se odihnească pe blatul de lucru încă 15 minute, acoperite cu un prosop. Puneți la încins o tigaie antiaderentă și începeți să întindeți turtele pe măsură ce le coaceți. Le puteți întinde cu sucitorul sau cu palmele ușor unse cu ulei.

Puneți pe fiecare turtă câte 1-2 linguri de gem, apoi împăturiți plăcintele ca un plic, așa cum vedeți în gif-ul de mai sus. Coaceți turtele la foc mediu spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte, sau până se rumenesc. Scoateți turtele pe o farfurie, unele peste altele.

Dacă vreți să se mențină fragede, acoperiți-le cu un prosop de bumbac. Dacă rămân de pe o zi pe alta, turtele se mai întăresc, dar pot fi încălzite în tigaie, la cuptor sau la microunde.

BONUS: Chifteluțe libaneze de post

Ingrediente

- 250 g năut boabe uscat
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel (sau mai mult, mai puțin, după gust)
- 1 lingură făină, la nevoie
- 1 linguriță semințe de chimen măcinate
- sare și piper după gust
- ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Puneți năutul la înmuiat pentru cel puțin 12 ore (de exemplu de seara până dimineața). Scurgeți bine năutul de apă și puneți-l în blender sau robot împreună cu toate celelalte ingrediente din listă și mixați până obțineți o pastă fină și omogenă. Luați puțină pastă și modelați-o în palme. Dacă nu reușiți să formați o chifteluță care să își păstreze forma, atunci e semn că trebuie să adăugați o lingură de făină care să lege mai bine compoziția, potrivit bucate-aromate.ro.

Prăjiți chifteluțele în ulei încins, întorcându-le pe ambele părți pentru a se prăji uniform. Când sunt gata, scoateți chifteluțele pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Să nu vă sperie culoarea închisă a chifteluțelor. Nu sunt arse, ci aceasta este culoarea năutului prăjit. Serviți falafelul cald sau rece cu hummus, turte crocante sau alături de o salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel