Plăcintă cu iaurt, delicioasă și răcoritoare. Rețeta specială a bucătarului Vlăduț

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o rețetă de plăcintă cu iaurt.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

100 gr unt topit

1 kg iaurt grecesc

10 ouă

5 până la 10 linguri de zahăr

suc și coajă de lămâie

Mod de preparare

Foile de plăcintă se grupează în trei, se taie cu ajutorul unei forme de tort, rotundă și se ung cu unt topit, ca la orice rețetă de plăcintă cu foi. Ouăle se bat mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până devin spumoase. Se adaugă iaurtul, zeama și coaja răzuită de la o lămâie și se omogenizează compoziția.

În forma de tort tapetată cu unt se așază primul grup de foi de plăcintă, se toarnă 1/2 din compoziția de iaurt cu ouă, al doilea grup de foi, restul de cremă și ultimul grup de foi, notează a1.ro. Plăcinta cu iaurt se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Este mai gustoasă servită rece, de la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel