Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o rețetă de plăcintă cu iaurt.
1 pachet foi de plăcintă
100 gr unt topit
1 kg iaurt grecesc
10 ouă
5 până la 10 linguri de zahăr
suc și coajă de lămâie
Foile de plăcintă se grupează în trei, se taie cu ajutorul unei forme de tort, rotundă și se ung cu unt topit, ca la orice rețetă de plăcintă cu foi. Ouăle se bat mai întâi cu un praf de sare, apoi cu zahărul, până devin spumoase. Se adaugă iaurtul, zeama și coaja răzuită de la o lămâie și se omogenizează compoziția.
În forma de tort tapetată cu unt se așază primul grup de foi de plăcintă, se toarnă 1/2 din compoziția de iaurt cu ouă, al doilea grup de foi, restul de cremă și ultimul grup de foi, notează a1.ro. Plăcinta cu iaurt se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Este mai gustoasă servită rece, de la frigider.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News