Trebuie neapărat să descoperi rețeta de plăcinta cu mere, care are un gust de portocală.
Această plăcintă, ușor de făcut, va fi moale, plină cu mere și cu o aromă de portocale. Delicios și foarte simplu, acest desert se va topi în gură.
Pentru aluat:
80 grame de făină,
3 sau 4 mere,
10 grame praf de copt,
8 grame de zahăr vanilat,
50 ml lapte,
50 ml suc de portocale,
coajă de portocală rasă,
40 grame ulei vegetal,
65 grame de zahăr granulat,
sare,
2 ouă.
Pentru decor:
zahăr pudră.
Puneți ouăle într-un bol și adăugați zahărul granulat și zahărul vanilat. După ce adăugați putină sare începeți să amestecați energic cu un tel până obțineți un amestec fără cocoloașe. Apoi turnați laptele și uleiul vegetal și reluați amestecarea ingredientelor.
Cartofi copți, după o rețetă secretă. Nu îi vei mai găti niciodată altfel
Continuați prepararea, integrând făina și praful de copt în amestec. După ce totul pare bine amestecat și neted, adăugați coaja de portocală rasă și sucul. După aceea amestecați din nou. În acest moment, curățați și feliați merele. Feliile de mere se transferă în aluat și se amestecăm bine cu o spatulă.
Pentru o mâncare de cinci stele ai nevoie de cel mai ieftin hering și un măr. Iată rețeta
Mai rămâne doar să alegeți o tavă cu balamale, cu diametrul de 20 de centimetri, și să tapetați baza cu hârtie de copt. Apoi ungeți complet tava și transferați în ea aluatul. Nivelați ușor cu o spatulă și puneți plăcinta în cuptorul încins. Gătiți circa 60 de minute la 180 de grade. Lăsați apoi desertul să se răcească la temperatura camerei și înainte de a-l servi pe masă, decorați-l cu zahăr pudră. Poftă bună!
Un mic desert ușor de preparat și extrem de rapid sunt brioșele de portocale.
Este posibil să pregătiți rețeta de brioșe cu portocale în puțin peste un minut. Brioșele vor avea o aromă delicată și textură moale.
Iată ingredientele pentru 12 brioșe:
150 grame de zahăr,
270 grame de făină,
8 grame praf de copt,
150 ml lapte,
80 ml ulei de floarea soarelui,
2 ouă,
30 ml suc de portocală,
sare,
coaja de la o portocală,
zahăr pudră pentru garnitură,
12 lingurițe de gem de portocale.
Într-un bol, se pun ouăle, praful de sare, zahărul și amestecați cu un mixer manual. Se adaugă apoi laptele și uleiul și se amestecă în continuare. Ulterior, se toarnă sucul și coaja de portocală.
Amestecați energic cu mixerul manual. Apoi încorporați praful de copt și făina. Se recomandă adăugarea pulberilor în 2 etape, amestecând energic.
Odată ce aluatul este gata, pregătiți formele de brioșe. În fiecare formă, turnați câte o lingură de aluat, iar deasupra câte o linguriță de gem de portocale. Formele de brioșe se pun pe o tavă, care se dă la cuptor.
Coaceți brioșele într-un cuptor care a fost deja încălzit la 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute.
Când brioșele sunt gata, le scoateți din cuptor, dar nu înainte de a face testul cu scobitoarea. La final decorați suprafața fiecărei brioșe cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News