Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare

Plăcintă cu mere este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare. Sursa - Pexels
Plăcintă cu mere este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare. Sursa - Pexels

Vrei să prepari o plăcintă gustoasă cu mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, iată rețeta perfectă pentru tine!

Rețeta acestei plăcinte cu mere este atât de simpla încât nu trebuie să cântărești ingredientele pe care le vei folosi. De fapt, pentru a pregăti acest desert, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame.

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Pe scurt, acest desert poate fi preparat și de cei care nu sunt un cofetari cu experiență. Dimpotrivă, plăcinta poate fi făcută cu ochii închiși. Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

1 pahar de griș,

30 grame de unt,

1 pahar de zahăr,

5 mere,

1,5 linguriță de praf de copt,

1 pahar de faină,

1 pahar de lapte,

zahăr pudră pentru decor. 

Metoda de preparare

Mai întâi, adaugă într-un bol un pahar plin de făină, unul de griș și unul de zahăr. La final adaugă praful de copt și amestecă cu un tel. Apoi toarnă amestecul nostru în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.

Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii

Odată ce ai terminat această operațiune, ia un vas și dă prin răzătoare merele cu tot cu coajă. Împarte rezultatul în 3 părți egale.

În acest moment, ia o tavă de copt cu balamale cu diametrul de 20 de centimetri și introdu mai întâi un pahar din amestecul pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Deasupra, pune o parte din merele rase și întinde-le pe toată suprafața. Continuă să alternezi straturile până închizi totul cu un ultim pahar din amestecul de pulberi.

Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei

La final, ia o scobitoare de frigărui și fă câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Mai rămâne doar să iei un pahar de lapte, încălzit în prealabil, și să adaugi untul. Amestecă cu o lingură cele 2 ingrediente.

Apoi toarnă conținutul în tavă. Coace plăcinta în cuptor, pentru 40 - 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

BONUS. Chec cu ciocolată și banane: o rețetă delicioasă pentru întreaga familie

Vă prezentăm rețeta unui chec cu ciocolată și banane, uimitor de delicios. Bananele îi vor da checului un gust mai intens și mai aromat.

Pentru a face desertul apetisant, trebuie acoperit cu glazură.

Ingredientele de care aveți nevoie:

făină - 200 grame,

zahăr - 150 grame,

unt - 120 grame,

ciocolată amară - 80 grame,

pudră de cacao - 20 grame,

ouă - 3 bucăți,

banane coapte - 2 bucăți,

praf de copt - 2 linguri,

praf de sare.

Modul de preparare

Untul trebuie scos din frigider în prealabil pentru a se înmuia. Se amestecă apoi cu zahărul și ouăle până devine pufos. 

Curățați bananele și rupeți-le în bucăți. Zdrobiți-le cu o furculiță.  Ciocolata se topește într-o baie de apă și se răcește la temperatura camerei. În timpul topirii, puteți adăuga 2-3 linguri de lapte sau smântână în ciocolată.

Miere din smochine, o rețetă italiană care nu trebuie ratată

Adăugați ciocolata topită și piureul de banane în amestecul de ouă și unt. Bateți totul cu un mixer până la omogenizare.

Cerneți făina cu cacao și praful de copt și adăugați-le în bolul cu banane. Bateți cu un mixer la viteză mică.

Transferați apoi aluatul într-o formă de copt. Checul se dă în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45 de minute. Checul gata se răcește puțin și se stropește cu cacao. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel