Un desert care nu se demodează niciodată este plăcinta cu mere fără aluat. Vă oferim azi o rețetă simplă și rapidă, foarte gustoasă!
Plăcinta cu mere a fost întotdeauna un clasic îndrăgit care place tuturor. Este una dintre acele rețete pe care le-am învățat de la bunica să le preparăm, bucurându-ne de mirosul irezistibil care ieșea din cuptor.
Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă
Dacă nu vrei să renunți la gustul unic al merelor, iată deliciul care nu trebuie ratat. Se face într-o clipa și este cea mai simplă plăcintă cu mere care există.
1 rulou de foietaj;
2 mere;
zahăr brun după cum este necesar;
gem la alegere;
suc de 1 lămâie;
zahăr pudră.
Ungem bine cu ulei sau tapetam cu hârtie o tavă de copt. Întindem aluatul în interior și ridicăm marginile pe pereții tăvii. Acoperim aluatul cu gemul ales.
Merele trebuie spălate, curățate de coajă și cotor. Tăiem apoi merele curățate în felii, pe care trebuie să le stropim cu suc de lămâie și o zahăr pudră. Aranjam merele peste gem, astfel încât să-l acopere complet. Se presară acum zahar brun si se da la cuptor la 180 de grade.
Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană
Plăcinta se d a cuptor aproximativ douăzeci de minute, apoi se verifică dacă aluatul este maro auriu și merele sunt caramelizate. Oprim cuptorul și lăsăm plăcinta să se răcească, apoi o decorăm cu zahăr pudră.
Sfat suplimentar: puteți înlocui gemul sau dulceața cu cremă dacă aveți timp să o pregătiți. Dacă nu aveți zahăr pudră, nu vă faceți griji: îl puteți face acasă în câteva clipe, folosind zahăr normal și o râșniță.
Desertul este gata, fiind perfect pentru a fi preparat chiar și vara, deoarece nu te va obliga să stai mult în bucătărie. Plăcinta cu mere este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau după cină.
Oaspeții sunt la ușă sau vrei să-ți bucuri familia cu un produs delicios de patiserie, dar nu ai timp să prepari aluatul?
Desertul se face foarte repede și este mai puțin caloric decât o plăcintă, făcută cu aluat obișnuit.
Pentru a face o plăcintă veți avea nevoie de:
lipii (diametru 16 cm) — 4 bucăți,
smântână - 20 grame (1 lingură);
brânză 5% grăsime - 600 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 80 grame (4 linguri);
praf de sare,
esență de vanilie 3-5 picături;
stafide - 50 grame;
nuci - 50 grame;
semințe de mac - 50 grame.
Pentru a pregăti ingredientele pentru umplutură, puneți stafidele în apă caldă și tăiați nucile cu un cuțit.
Se amestecă brânza, ouăle, zahărul, sarea și esența de vanilie și se amestecă până se obține o compoziție uniformă.
Împărțiți egal compoziția de brânză în trei boluri. Într-un bol adăugați nucile tocate, în altul - semințele de mac și în altul - stafidele. Amestecați bine compozițiile din cele trei boluri.
Luați o formă rotundă și puneți în ea folie de pergament. Ungeți pereții interiori ai formei cu ulei vegetal. Așezați prima lipie pe fundul formei și distribuiți uniform prima umplutură.
Acoperiți umplutura cu cea de-a doua lipie și întindeți deasupra a doua umplutură. Repetați procedura și cu cea de-a treia lipie. Acoperiți umplutura cu ultima foaie de lipie și ungeți-o cu smântână.
Coaceți tarta, timp de 30 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade. Tarta își va păstra perfect forma, nu se va destramă și va arăta spectaculos când va fi tăiată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu