Plăcintă cu mere după o rețetă germană: un deliciu care nu trebuie ratat. Iată cum se face pas cu pas.
Plăcinta cu mere este un mare clasic al patiseriei, un desert care ne amintește de copilărie și de bunica. Tocmai pentru că este un desert tradițional, există atât de multe versiuni diferite de plăcintă cu mere.
Ceea ce vă propunem, de exemplu, este o rețetă străveche care aparține tradiției germane și care, vă va cuceri. Dacă vă place plăcinta cu mere și nu doriți să renunțați la ea nici măcar în această vară, puteți încerca varianta la tigaie, dar, cu siguranță, ar trebui să încercați și această variantă specială.
Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun
Este o rețetă tipic germană foarte gustoasă, care conține și o cremă cu smântână și ouă pentru a acoperi tortul. Este foarte calorică, dar din când în când merită să încălcăm dieta pentru un gust ca acesta!
100 grame de unt,
200 grame zahăr pudră,
5 ouă,
250 grame de făină,
coaja rasă de lămâie,
4 mere,
3 ouă,
250 grame de smântână,
1 lingură de zahăr,
1 praf de scorțișoară.
Procesul este simplu. Mai întâi, combinați untul și zahărul pudră într-un castron și amestecați cu telul electric. Când untul s-a topit, adăugați ouăle, continuând mereu să amestecați cu telul.
Desert din brânză de vaci și piersici, excelent de a fi servit într-o zi fierbinte de vară
Se adaugă apoi făina și coaja rasă de lămâie, astfel încât să obțineți un amestec omogen, care trebuie turnat într-o formă dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt. Tăiați merele în felii subțiri și acoperiți tot aluatul, apoi pregătiți crema.
Pune niște roșii suculente într-o pungă și gustarea senzațională va fi gată în două ore
Combina cele 3 ouă cu smântâna, zahărul și scorțișoara într-un bol și amestecați cu telul electric. Turnați amestecul peste mere și coaceți prăjitura la 180 de grade, timp de aproximativ 35 de minute. Este fabuloasă. Poftă bună!
Vă recomandăm să faceți clătite de dovlecei și mere, dacă doriți să încercați un desert nou și original. Dovleceii pot fi adaugați în compoziția multor deserturi, deoarece gustul lor este neutru, iar proprietățile sale sunt multiple. Dovleceii fac felurile de mâncare mai suculente și, cel mai important, sănătoase.
Spaghete din dovlecei cu pui și sos de roşii: o rețetă neobișnuită și delicioasă
Toată lumea a făcut clătite cu mere, dar adăugând dovlecei în compoziție veți obține un desert nou și interesant, pe care chiar și copiii îl vor savura.
500 de grame de dovlecei,
250 grame de făină de grâu,
2 ouă,
2 mere,
150 grame de zahăr,
80 de mililitri de ulei vegetal,
praf de sare,
2 linguri de apă minerală,
scorțișoară.
Spălați și curățați de coajă merele și dovleceii. Îndepărtați cotorul merelor. Apoi, trebuie să dați print-o răzătoare mică atât merele, cât și dovleceii. Puneți merele și dovleceii într-o strecurătoare, ca lichidul în exces se se scurgă.
Ulterior, adăugați zahărul, făina cernută, sarea, apa minerală și ouăle și amestecați bine până obțineți un amestec omogen. Aluatul de clătite este gata.
Încălziți tigaia, adăugați ulei vegetal și începeți să prăjiți clătitele. Fiecare clătită trebuie prăjită câte 2 minute pe ambele părți.
Ai ars mâncarea? Cu aceste trucuri o poți salva cu ușurință
După ce ați prăjit clătitele, acestea trebuie așezate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Serviți clătitele fierbinți, cu smântână sau iaurt grecesc. De asemenea, puteți tăia câteva felii de mere, pe care pe așezați pe fiecare clătită, și să le presărați cu scorțișoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News