Toată lumea ştie să facă plăcintă cu mere. Vă prezentăm o reţetă specială, pe care doar unii bucătari ştiu să o facă.
1 kilogram de mere
Un cub drojdie
1kg făină
250 ml apă
100 ml ulei
300 grame miez nucă
Scorţişoară
Zahăr vanilat
Zahăr pudră
Zahăr tos
Esenţă
Se framântă aluatul din făină, apă și drojdie (apa sa fie călduță ). Împărţim aluatul în două părţi egale. Se ia prima parte şi se împarte în trei părţi, după care se fac biluţe.
Se ia prima biluţă, se întinde puţin, se pune ulei, după care se întide şi cea de-a doua biluţă și se pune peste prima biluţă. La fel procedăm şi cu cea de-a treia biluţă, după care se împătureşte și se lasă la crescut 10 minute.
Între timp, facem la fel şi cu ce de-a doua parte de aluat.
Se întinde prima parte de aluat până se obține foaia de plăcintă. Se stropeşte cu ulei, după care se pun merele rase cu zaharul vanilat nucă, scorţişoară şi zahar. Se rulează și se taie bucăți, bucăţi pe care le punem în tava unsa cu ulei.
Procedăm la fel şi cu cea de-a doua parte.
Introducem tava în cuptor, la 180 de grade, timp de 40 de minute. La final putem pune zahăr pudră peste ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu