Plăcintă cu mere, rețetă tradițională. Este sezonul merelor, atât de parfumate și gustoase, încât este musai să faci o plăcintă tradițională.
Plăcintă cu mere, rețetă tradițională. Pentru prepararea plăcintei cu mere, ai nevoie de:
Ingrediente
Pentru blaturi
• 500 g făină;
• 200 g unt moale/untură;
• 100 g smântână;
• 1 ou;
• 150 g zahăr;
• 2 fiole zahăr vanilat;
• 10 g praf de copt;
• 1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură
• 1, 5 kg mere;
• 3 linguri zahăr;
• 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră
Mod de preparare: Pentru a face umplutura plăcintei cu mere, spală merele, dă-le pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă, dacă nu te deranjează). Pune-le la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după 5 minute. Amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, dă de pe foc și lasă la răcit.
Într-un castron mare, freacă untul cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. Pune și smântâna, amestecă până la omogenizare.
Vezi și Rețetă Nuci umplute cu cremă de ciocolată. Cea mai iubită rețetă tradițională
Separat, pentru a pregăti aluatul de plăcintă cu mere, combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna, scrie retete.unica.ro.
Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în două bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile (cât să-ți acopere tava în care vrei să faci plăcinta). Pune prima foaie în tavă și așează umpltura deasupra.
Întinde și a doua bilă de aluat (fix cum ai procedat cu prima) și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă.
Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul.
Scoate din cuptor și lasă puțin la răcit. Presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu