Plăcinta cu mere şi gutui este delicioasă. Vă spunem care este secretul unei reţete fabuloase.
Un kilogram de mere
5 gutui mari
1 linguriţă de scorţişoară
2 pacheţele de zahăr vanilat
6 linguri cu zahăr
Un kilogram de făină
O lingură de ulei
Hărtie de copt
Un praf de sare
O cană de apă minerală
Începem să frământăm aluatul. Punem făina într-un bol, se adaugă apa minerală, un cubuleţ de drojdie, un praf de sare şi se frământă. Lăsaţi-l 10 minute să crească.
Între timp, ne ocupăm de umplutură. Se rad gutuile şi merele, se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat şi scorţişoara.
Se întinde aluatul şi se pune o parte din umplutură pe foaia de plăcintă. Se rulează. Într-o tavă punem hârtia de copt, o tapetăm cu puţin ulei şi aşezăm plăcinta. La fel procedăm şi cu cea de-a doua foaie de plăcintă. Introduce tava la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
La final, putem pudra cu zahăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu