Plăcintă cu mere și scorțișoară. Desertul aromat de sezon: Rețeta tradițională

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Este sezonul plăcintelor cu mere și scorțișoară. Iată cum se prepară, după rețeta tradițională.

Ingrediente

Pentru blaturi

 500 g făină
 200 g unt moale/untură
 100 g smântână
 1 ou
 150 g zahăr
 2 fiole zahăr vanilat
 10 g praf de copt
 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură

 1, 5 kg mere
 3 linguri zahăr
 1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră

Vezi și: Bomboane de casă. Rețeta rapidă și naturală: Sunt gata în 5 minute!

Clătite cu Fanta și gem de portocale. Rețeta inedită și delicioasă

Cum se prepară plăcinta cu mere și scorțișoară

Începem cu umplutura, ca să aibă timp să se răcească în timp ce ne ocupăm de aluat. Pentru a face umplutura plăcintei cu mere, spală merele, dă-le pe răzătoarea mare (cu tot cu coajă, dacă nu te deranjează), potrivit retete.unica.ro. Pune-le la calit într-un vas care nu lipește, cu 3-5 linguri de zahăr. Adaugă și scorțișoara după 5 minute. Amestecă ocazional și, când se mai evaporă zeama, dă de pe foc și lasă la răcit.

Trecem la aluat. Într-un castron mare, freacă untul cu zahărul. Adaugă esența de vanilie și oul și bate ușor până obții un rezultat cremos. Pune și smântâna, amestecă până la omogenizare. Separat, pentru a pregăti aluatul de plăcintă cu mere, combină făina cu sarea și praful de copt apoi adaugă peste amestecul cremos de mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul care se formează se întărește și nu mai merge amestecat cu lingura, frământă cu mâna.

Vezi și: Smetannik, cel mai simplu tort, fără ouă. Se face la tigaie!

Când nu mai e lipicios aluatul pentru plăcinta cu mere, împarte-l în 2 bile egale. Presară făină pe masă și întinde cu făcălețul una din cele 2 bile (cât să-ți acopere tava în care vrei să faci plăcinta). Pune prima foaie în tavă și așează umpltura deasupra. Întinde și a doua bilă de aluat (fix cum ai procedat cu prima) și apoi acoperă cu ea umplutura din tavă. Dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când observi că s-a copt aluatul. Scoate din cuptor și lasă puțin la răcit. Presară zahăr pudră pe deasupra plăcintei și porționeaz-o.

Vezi și: Prăjitură ieftină și rapidă. Rețeta economică

Clătite din aluat opărit. Cea mai bună rețetă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel