Plăcinta cu mere se numără printre prăjiturile preferate ale românilor. Iată cum se prepară rețeta țărănească.
Ingrediente pentru aluat
- 300 g făină
- 200 ml apă călduţă
- o lingură oţet
- un praf de sare
- 50 g unt
Ingrediente pentru umplutură
- un kg mere
- 200 g zahăr
- o linguriţă unt
- o linguriţă scorţişoară
- o lingură pesmet sau griș
Ingredient pentru ornat
- zahăr pudră vanilat
Cum se prepară
Se amestecă făina cu oţetul, sarea şi apa călduţă până se obţine un aluat consistent. Se frământă aluatul până se omogenizează bine, apoi se pune într-o folie la rece o jumătate de oră, potrivit retetepractice.ro.
Între timp, se curăţă merele, se dau pe razătoare şi se călesc cu o linguriţă de unt, zahăr şi scorţişoară. Se împarte aluatul în două părţi care se întind într-o foaie de 4-5 mm grosime. Se stropeşte cu unt topit fiecare foaie, apoi se presară cu puţin pesmet şi se întind uniform merele.
Se rulează fiecare plăcintă şi se pune la copt într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Când s-au rumenit plăcintele, se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News