Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat un preparat numit „plăcintă cu mici".
Pentru aluat:
1 kg făină
250 ml apă caldă
25 gr drojdie
300 gr lapte bătut sau iaurt
1/2 linguriță de sare
1 linguriță de zahăr
Pentru umplutură:
mici
muștar
Pentru uns:
1 gălbenuș de ou
1 linguriță de lapte
Pentru aluatul de plăcintă cu mici, diluăm drojdia împreună cu zahărul în apa caldă, apoi adăugăm amestecul rezultat, la mijlocul făinii, cernută într-un vas și amestecată cu sarea. Lăsăm drojdia să se activeze, apoi începem să frământăm aluatul, adăugând și laptele prins sau iaurtul.
Lăsăm aluatul să se dospească 30 de minute, timp în care preparăm micii pe grill sau grătar.
Întindem aluatul în foi subțiri și ungem foile cu muștar. Așezăm câte 3 mici pe fiecare foaie de aluat și îi înfășurăm.
Transferăm rulourile de aluat în tavă și le mai lăsăm 10-15 minute, potrivit a1.ro. Ungem aluatul la suprafață cu gălbenuș amestecat cu lapte și coacem pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu