Această plăcintă cu smântână are un gust deosebit și se prepară foarte ușor. Veche de pe vremea lui Mihai Vodă Valahul, această rețetă nu trebuie să-ți lipsească.
Ingrediente
- un kg de foi de plăcintă subțiri
- un kg de smântână groasă
- 8 ouă
- 200 grame stafide
- 200 grame de zahăr..
Vezi și: "Poale-n brâu", rețetă. Plăcintele moldovenești de care nu te mai saturi!
Alivenci moldovenești, rețetă. Prăjitura pe care n-o poți refuza
Plăcintă cu smântână. Pe un talger dreptunghiular uns cu unt, se așează un strat de 15 foi de plăcintă stropindu-se între fiecare unt topit, apoi se pune smântâna amestecată cu gălbenușele bătute temeinic și albușurile bătute foarte tare spumă iar jumătate din zahăr se presară în ploaie, scrie keracalita-jaristea.ro.
Plăcintă cu smântână. Stratul în talger să fie gros de 3 degete pudrând-se pe deasupra cu zahăr și cu stafide puse dinainte la înmuiat în rom.
Plăcintă cu smântână. Se repetă procedeul cu celelate 15 foi, unse și ele cu untul, smântâna și zahărul și se lucrează grabnic, să nu se lase smântâna din cauza zahărului. Se coace la foc potrivit.
Vezi și: Motivul pentru care trebuie să bați albușurile separat, când faci omletă. Trucul gospodinelor
Cornuri cu magiun de prune, rețeta copilăriei. Cum o pregătea bunica
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News