Iată rețeta unui plăcinte care poate fi considerată un desert sau un aperitiv, potrivit pentru sezonul cald.
500 grame de spanac congelat
50 grame de semințe de pin
1 ceapă
2 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare și piper, după gust
300 grame de cremă de brânză
2 linguri de fulgi de drojdie
200 grame tofu natur
1 legătură de mărar
1 pachet de aluat proaspăt
1-2 linguri de susan negru
Spanacul se lasă la dezghețat. În acest timp semințele de pin se prăjesc, fără ulei, până devin galben aurii. Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc la foc mediu, în ulei încins.
Se adaugă spanacul și se mai lasă 5 minute să se îmbine aromele. Se condimentează cu sare și piper, apoi se ia tigaia de pe foc și se lasă să se răcească.
Crema de brânză de amestecă cu fulgii de drojdie și se condimentează cu sare și piper. Tofu se fărâmițează și se lasă puțin la scurs, apoi se amestecă cu crema de brânză, peste care se adaugă mărarul tocat mărunt. Toate ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Cuptorul se încălzește la 220 de grade Celsius. Tava în care se va coace plăcinta cu spanac și brânză se va tapeta cu hârtie de copt.
Cinci foi se ung cu puțin ulei, iar câte o foaie neunsă se pune deasupra și se repetă operațiunea până se obține o bandă lungă de aluat.
Umplutura se distribuie pe treimea inferioară a aluatului, apoi se rulează. Ruloul obținut se rotește sub forma unui melc. Se mai unge puțin cu ulei și se presară cu susan. Se coace pentru aproximativ 25 de minute.
Plăcinta cu spanac și brânză poate fi consumată ca un desert sărat sau ca un aperitiv. De asemenea se poate consuma rece sau cald.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News