Dacă ții post în această perioadă, poți încerca rețeta de plăcintă cu varză. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă
o varză de 2 kg
mărar
6 linguri de ulei
o ceapă mare
sare şi piper măcinat
3 linguri de pesmet
ulei pentru uns
100 ml de apă minerală carbogazoasă
Vezi și: TIRAMISU fără ouă și fără coacere. REȚETA italiană
Cum se prepară
Varza tăiată fideluță se călește în ulei încins împreună cu ceapa tăiată mărunt, până s-a înmuiat bine şi a scăzut apa lăsată. Se potrivește de sare şi piper. Se adaugă mărarul şi apoi se lasă să se răcească, scrie petitchef.ro.
Se încinge cuptorul şi se pregătește o tavă cu pereţii înalţi. Tava se unge bine cu ulei şi se întind trei foi de plăcintă. Foile trebuie stropite cu ulei. Peste foile de plăcintă presărăm pesmet, apoi întindem uniform un strat subţire de varză călită.
Peste varză se pun alte trei foi de plăcintă, apoi pesmet, iar varza călită şi tot aşa, având grijă ca ultimul strat să fie din foi de plăcintă. Acest ultim strat trebuie uns cu ulei. Plăcinta se taie în pătrate şi se toarnă peste ea apă carbogazoasa. Se bagă la cuptor.
Vezi și: Prăjitură rapidă cu mere, fără blat. Rețeta perfectă pentru perioada Postului Mare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News