Plăcinta de ceapă este o gustare delicioasă. Nu te-ai fi aștepat să fie așa de bună. Iată rețeta.
Publicitate
Ingrediente
Pentru aluat:
- 125 g unt moale
- 250 g făină
- 1 praf sare
- 100 ml apă
Pentru umplutură:
- 600 g ceapă albă
- 25 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 150 ml lapte
- 250 ml smântână
60 g făină
- 1 praf nucşoară
- sare, piper
Pentru tavă:
- 25 g unt
Cum se prepară
Pentru aluat, se amestecă untul cu făina și sărea și, după ce s-a amestecat complet, se toarnă apă, puţin câte puţin, potrivit retete.unica.ro. Apă trebuie doar să ajute legarea ingedientelor. Se înveleşte şi se dă la rece pentru o oră.
Pentru umplutură, ceapa se taie cât mai fin şi apoi se pune la călit în unt topit, în jur de 10 minute. Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină şi apoi se transferă în tavă de copt unsă cu unt.
Ceapă călită se pune pe fundul tartei şi apoi smântâna se amestecă cu laptele, făina şi gălbenuşurile. Se adaugă sare şi piper şi puţină nucşoară. Se toarnă amestecul peste ceapă. Se dă tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc mediu, şi apoi 10 minute la foc mare. Se lasă să se răcească 10 minute înainte de a o tăia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu